Punakaalilaatikko

Punakaalilaatikko
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Punakaalilaatikko

Punakaalilaatikko

Punakaalilaatikko on mehevä lisuke arki- tai juhlapöytään. Laatikon voit valmistaa hyvissä ajoin etukäteen, maku ei siitä kärsi vaan päinvastoin.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
2 h
Yhteensä
2 h 20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 kg
punakaalia
1 (pieni)
purjo
1 rkl
2
hapahkoa omenaa
1 tl
kuivattua timjamia
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 ½ dl
vettä
1 ½ dl
mustaherukkamehua
½ dl
siirappia tai hunajaa
25 g

Ohje

  1. Poista kaalista kova kantaosa. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele ja suikaloi purjo. Kuullota purjo rasvassa isolla pannulla ja kaada vuokaan (vetoisuus noin 3 litraa). Ruskista myös kaali parissa erässä ja kaada vuokaan.
  2. Kuori ja kuutioi omenat. Lisää vuokaan. Sekoita timjami, suola ja pippuri joukkoon.
  3. Kaada vuokaan vesi ja mehu. Valuta siirappi pinnalle ja viimeistele voinokareilla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Sekoita vuokaa paistamisen puolivälissä. Tarjoile lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
52 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.