Smetana-punakaalilisäke

Smetana-punakaalilisäke

45 min
keskitaso
94 kcal / 100g
2
0

Punakaalilisäke on maukas ja kauniin purppuranpunainen lisäke joulupöytään. Se sopii hyvin sekä kinkun, että kalkkunan kanssa tarjottavaksi. Smetana-punakaalilisäkettä voi myös syödä sellaisenaan tai osana kasvisateriaa muina vuodenaikoina.

Ainekset

6 annosta
500 g
punakaalia
1 iso (200 g)
punasipuli
2 rkl
1 (200 g)
hapahko omena
1
kanelitanko
2 rkl
fariinisokeria
1 rkl
vaaleaa balsamietikkaa
1 dl
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 prk (120 g)

Pinnalle

persiljaa

Ohje

  1. Suikaloi kaali ja sipuli. Kuullota niitä tilavassa, paksupohjaisessa kattilassa tai paistokasarissa Oivariini rasvassa. Lisää kuutioitu omena, kanelitanko, fariinisokeri sekä balsamietikka ja omenatäysmehu.
  2. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi kannen alla n. 30 min. Kypsymisaikaan vaikuttavat kaalin suikalekoko ja vuodenaika. Tarkista kypsyys. Poista kanelitanko. Lisää suola ja pippuri.
  3. Sekoita joukkoon smetana. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Ripota pinnalle persiljasilppua ennen tarjoilua.
  5. Tarjoa esim. liharuokien lämpimänä lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
94 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
7 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
30 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)