Smetana-punakaalilisäke

Smetana-punakaalilisäke
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Smetana-punakaalilisäke

Smetana-punakaalilisäke

Punakaalilisäke on maukas ja kauniin purppuranpunainen lisäke joulupöytään. Se sopii hyvin sekä kinkun, että kalkkunan kanssa tarjottavaksi. Smetana-punakaalilisäkettä voi myös syödä sellaisenaan tai osana kasvisateriaa muina vuodenaikoina.

Valmistusaika

Työaika
45 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset6 annosta

6 annosta
500 g
punakaalia
1 iso (200 g)
punasipuli
2 rkl
1 (200 g)
hapahko omena
1
kanelitanko
2 rkl
fariinisokeria
1 rkl
vaaleaa balsamietikkaa
1 dl
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 prk (120 g)

Pinnalle

persiljaa

Ohje

  1. Suikaloi kaali ja sipuli. Kuullota niitä tilavassa, paksupohjaisessa kattilassa tai paistokasarissa Oivariini rasvassa. Lisää kuutioitu omena, kanelitanko, fariinisokeri sekä balsamietikka ja omenatäysmehu.
  2. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi kannen alla n. 30 min. Kypsymisaikaan vaikuttavat kaalin suikalekoko ja vuodenaika. Tarkista kypsyys. Poista kanelitanko. Lisää suola ja pippuri.
  3. Sekoita joukkoon smetana. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Ripota pinnalle persiljasilppua ennen tarjoilua.
  5. Tarjoa esim. liharuokien lämpimänä lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
94 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›