Pikkelöity punakaali

Pikkelöity punakaali

Valmista maittava lisukeruoka joka sopii monenlaisen ruoan kylkeen, kokeile vaikka juustojen kanssa. Tämä pikkelssi on valmista jo reilussa neljässä tunnissa ja säilyy jääkaapissa viikkoja.

Ainekset1 iso lasipurkillinen

1 iso lasipurkillinen
500 g
punakaalia
150 g
punasipulia
1 ½ rkl
merisuolaa
4 - 6
timjamin oksaa

Pikkelöintiliemi

3 dl
1 ½ dl
punaviinietikkaa
1 ½ dl
sokeria
8
maustepippuria

Tarjoiluun

Valio Keisarinna® juustoa

tai Valio Juhla® cheddar juustoa

Ohje

  1. Leikkaa pesty punakaali ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli.
  2. Laita kasvikset kulhoon. Sekoita joukkoon suola ja timjamin oksat. Jos käytät pehmeävartista ruukkutimjamia, voit laittaa sitä reilummin. Laita paino päälle n. 1 h ajaksi.
  3. Valuta irronnut liemi kaalia painellen.
  4. Kiehauta pikkelöintiliemen ainekset. Kaada kasvisten päälle. Anna maustua 3 h tai seuraavan päivään.
  5. Pikkelöity punakaali säilyy jääkaapissa pari viikkoa. Huomoithan, että maku vahvistuu säilytyksen aikana.
  6. Tarjoa esim. juustojen kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
71 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
0 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
2,2 g
Kalsium
24 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›