Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pikkelöity punakaali

Valmista maittava lisukeruoka joka sopii monenlaisen ruoan kylkeen, kokeile vaikka juustojen kanssa. Tämä pikkelssi on valmista jo reilussa neljässä tunnissa ja säilyy jääkaapissa viikkoja.

Pikkelöity punakaali
Pikkelöity punakaali

Ainesosat

iso lasipurkillinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g punakaalia
  • 150 g punasipulia
  • 1½ rkl merisuolaa
  • 4-6  timjamin oksaa

Pikkelöintiliemi

Tarjoiluun


Ohje

  1. Leikkaa pesty punakaali ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli.
  2. Laita kasvikset kulhoon. Sekoita joukkoon suola ja timjamin oksat. Jos käytät pehmeävartista ruukkutimjamia, voit laittaa sitä reilummin. Laita paino päälle n. 1 h ajaksi.
  3. Valuta irronnut liemi kaalia painellen.
  4. Kiehauta pikkelöintiliemen ainekset. Kaada kasvisten päälle. Anna maustua 3 h tai seuraavan päivään.
  5. Pikkelöity punakaali säilyy jääkaapissa pari viikkoa. Huomoithan, että maku vahvistuu säilytyksen aikana.
  6. Tarjoa esim. juustojen kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 70 kcal
Proteiini 0,9 g
Hiilihydraatti 15,2 g
Rasva 0,1 g
Tyydyttynyt rasva 0 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 2,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Keisarinna® juustoa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search