Pikkelöity punakaali

Pikkelöity punakaali

4 h 20 min
helppo
71 kcal / 100g
0
1

Valmista maittava lisukeruoka joka sopii monenlaisen ruoan kylkeen, kokeile vaikka juustojen kanssa. Tämä pikkelssi on valmista jo reilussa neljässä tunnissa ja säilyy jääkaapissa viikkoja.

Ainekset

1 iso lasipurkillinen
500 g
punakaalia
150 g
punasipulia
1 ½ rkl
merisuolaa
4 - 6
timjamin oksaa

Pikkelöintiliemi

3 dl
1 ½ dl
punaviinietikkaa
1 ½ dl
sokeria
8
maustepippuria

Tarjoiluun

Ohje

  1. Leikkaa pesty punakaali ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli.
  2. Laita kasvikset kulhoon. Sekoita joukkoon suola ja timjamin oksat. Jos käytät pehmeävartista ruukkutimjamia, voit laittaa sitä reilummin. Laita paino päälle n. 1 h ajaksi.
  3. Valuta irronnut liemi kaalia painellen.
  4. Kiehauta pikkelöintiliemen ainekset. Kaada kasvisten päälle. Anna maustua 3 h tai seuraavan päivään.
  5. Pikkelöity punakaali säilyy jääkaapissa pari viikkoa. Huomoithan, että maku vahvistuu säilytyksen aikana.
  6. Tarjoa esim. juustojen kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
71 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
0 g
Suola
2,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
24 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)