Haudutettu punakaali

Haudutettu punakaali

1 h 20 min
helppo
70 kcal / 100g
1
2

Haudutettu punakaali maistuu liharuokien sekä makkaran lisäkkeenä. Hauduttele punakaalia ajan kanssa, jolloin siitä tulee ihanan pehmeää.

Ainekset

8 annosta
n. 1 kg
punakaalia
2
sipulia
¼ dl
1 dl
etikkapunajuurilientä
3
etikkapunajuurta
2
omenaa
½ tl
mustapippuria
½ rkl
basilikaa
3 rkl
sokeria
1 ½ tl
suolaa
1 tl
omenaviinietikkaa
1 prk (120 g)

Ohje

  1. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi ja hienonna sipuli. Sulata voi kattilassa ja lisää kaali ja sipuli. Anna kypsyä n. 10 min.
  2. Lisää punajuuriliemi, punajuuret, kuoritut ja kuutioidut omenat, mausteet ja smetana. Anna hautua kypsäksi n. tunnin ajan välillä sekoitellen.
  3. Tarjoa lämpimänä liharuokien lisäkkeenä. Sopii myös bratvurstin ja muiden makkaroiden seuraksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
70 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
4 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
37 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

Nimetön18.1.2016 kello 16:41
Todella herkullista tuli! Sopii myös kanan kanssa. Haudutin yli kaksi tuntia ja makuharmonia oli upea.
Nimetön24.9.2015 kello 18:04
Joulupöytään nam