Haudutettu punakaali

Haudutettu punakaali

Haudutettu punakaali maistuu liharuokien sekä makkaran lisäkkeenä. Hauduttele punakaalia ajan kanssa, jolloin siitä tulee ihanan pehmeää.

Ainekset8 annosta

8 annosta
n. 1 kg
punakaalia
2
sipulia
¼ dl
1 dl
etikkapunajuurilientä
3
etikkapunajuurta
2
omenaa
½ tl
mustapippuria
½ rkl
basilikaa
3 rkl
sokeria
1 ½ tl
suolaa
1 tl
omenaviinietikkaa
1 prk (120 g)

Ohje

  1. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi ja hienonna sipuli. Sulata voi kattilassa ja lisää kaali ja sipuli. Anna kypsyä n. 10 min.
  2. Lisää punajuuriliemi, punajuuret, kuoritut ja kuutioidut omenat, mausteet ja smetana. Anna hautua kypsäksi n. tunnin ajan välillä sekoitellen.
  3. Tarjoa lämpimänä liharuokien lisäkkeenä. Sopii myös bratvurstin ja muiden makkaroiden seuraksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
70 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g
Kalsium
37 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)