Marinoitu punakaali-pähkinäsalaatti

Marinoitu punakaali-pähkinäsalaatti

1 h 30 min
helppo
137 kcal / 100g
2
0

Hapokas punakaali-pähkinäsalaatti on mainio lisäke täyteläisille ja rasvaisille liharuoille. Kokeile salaattia esim. karamellisoidun possun lisäkkeenä.

Ainekset

4 annosta
pala (400 g)
punakaalia
pala (200 g)
retikkaa
n. 100 g
saksanpähkinää
1 ruukku
tuoretta korianteria

Kastike

2 dl
½ dl
omenaviinietikkaa tai limemehua
3
kokonaista neilikkaa
1
tähtianis
pala (n. 3 cm)
tuoretta inkivääriä
½ dl
rypsiöljyä

Ohje

  1. Valmista ensin kastike: Laita keskikokoiseen kattilaan kaikki muut ainekset, paitsi öljy. Keitä, kunnes nesteestä on jäljellä puolet. Poista mausteet.
  2. Suikaloi kaali ja kuorittu retikka. Yhdistä kaalisuikaleet kastikkeeseen. Kuumenna ja sekoita hetki, että kaali aavistuksen pehmenee. Ota kattila liedeltä. Lisää retikkasuikaleet ja öljy. Sekoita. Anna maustua jääkaapissa väh. 1 t.
  3. Hienonna korianteri. Lisää salaatin joukkoon. Paahda pähkinät kevyesti pannulla. Lisää ne lopuksi pinnalle.
  4. Tarjoa esim. liharuokien lisäkkeenä.
Lisukkeeksi
Karamellisoitu possu
17 h 30 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
137 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
12 g
Suola
0,0 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
34 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)