Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kaali-jauhelihapiiras

Kaali-jauhelihatäyte leivotaan voitaikinan sisään. Leikkaa voitaikinalevystä reunat suikaleiksi ja taittele pinnalle lomittain, näin saat piiraaseen kivaa ulkonäköä.

Kaali-jauhelihapiiras
Kaali-jauhelihapiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa

Täyte

  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 300 g varhaiskaalia
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua meiramia
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 prk (200 g)
    Valio crème fraîchea paahdettu sipuli
    Valio crème fraîche paahdettu sipuli on kiireisen kokkaajan luottokaveri. Kokeile myös kylmänä kastikkeena tai lämpimiin…
    Valio crème fraîche 12 % paahdettu sipuli 200 g laktoositon

Voiteluun ja pinnalle

  • 1 kananmuna
  • 1 tl kuminan siemeniä

Ohje

  1. Sulata voitaikina ja kauli leivinpaperin päällä ohuemmaksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa pitkät sivut suikaleiksi n. 2 cm välein.
  2. Suikaloi kaali ja paista pannulla rasvassa kunnes kaali pehmenee. Poista kaalit pannulta kulhoon. Lisää kuumalle pannulle jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta suolalla, meiramilla ja mustapippurilla. Lisää jauheliha kulhoon kaalin kanssa. Lusikoi joukkoon crème fraîche ja sekoita.
  3. Lusikoi kaali-jauhelihatäyte taikinan keskelle. Käännä suikaleet sivuilta täytteen päälle lomittain. Taittele päät niin ettei täyte pääse valumaan piiraan sisältä pois.
  4. Voitele munalla ja ripottele pinnalle kuminan siemenet. Paista 225 asteessa 20 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 248 kcal
Proteiini 7,9 g
Hiilihydraatti 12 g
Rasva 18,6 g
Tyydyttynyt rasva 9,2 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search