Siirry sisältöön

13.1.2020

Puupohjainen kansi rahkapurkin päälle − Valio ja Stora Enso testaavat biokomposiittia ruokapakkauksissa

Kestokansi

Valio ja Stora Enso jakavat 10 000 puukuitupohjaisesta biokomposiitista valmistettua kestokantta ja kannustavat samalla kuluttajia vähentämään ruokajätettä. Kestokansien avulla testataan puusta valmistettua biokomposiittia elintarvikepakkauksissa. Kansia jaetaan Valion myyntiesittelypisteillä alkuvuoden aikana.

Vuosittain noin kolmasosa maailman ruuasta päätyy jätteeksi tai heitetään hukkaan (Lähde FAO). Turhaan tuotettu ruoka haaskaa resursseja ja synnyttää kasvihuonekaasupäästöjä, jotka lämmittävät ilmastoa. Pakkauksella – ja sen kannella – on tärkeä rooli ruokahävikin ehkäisijänä: kansi suojaa ruokaa säilytyksen aikana.

”Tämän pilottihankkeen avulla kannustamme ihmisiä pieniin konkreettisiin tekoihin, joilla voidaan vähentää ruokahävikkiä. Kannella on helppo suojata purkissa oleva käyttämättä jäänyt rahka, kermaviili tai muu tuote”, sanoo Jussi-Pekka Lumme, Valion pakkauskehityspäällikkö.

Valio ja Stora Enso testaavat samalla, miten biokomposiitti toimii elintarvikepakkaukseen yhdistettynä. Kannet ovat kestävää ja pestävää, hygieenistä DuraSense® by Stora Enso -biokomposiittimateriaalia, yhdistelmä puukuituja ja polymeerejä. Biokomposiitin avulla voidaan jopa puolittaa muovin osuus erilaisissa tuotteissa, ja näin vähentää sekä hiilijalanjälkeä että fossiilisten raaka-aineiden käyttöä.

”Vuonna 2018 vaihdoimme kaikki 250 miljoonaa harjakattoista maito-, jugurtti-, kerma- ja piimäpakkausta täysin kasvipohjaisiksi. Pakkaukset ovat osa laajaa kokonaisuutta, jolla tähtäämme maidon hiilijalanjäljen nollaamiseen vuonna 2035. Mietimme jatkuvasti, mitä uusia pakkausinnovaatioita voisimme testata ja ottaa käyttöön, Jussi-Pekka Lumme jatkaa.

”Me Stora Ensolla näemme voimakkaan kysynnän ilmastoystävällisille elintarvikepakkauksille. Muutosta ajavat tunnetut tuotemerkit, jotka etsivät ympäristöystävällisiä ratkaisuja. Kehitämme aktiivisesti yhdessä innovatiivisia ratkaisuja, joiden avulla elintarvikeketjut pystyvät vastaamaan kuluttajien vaatimuksiin vastuullisesta valikoimasta”, sanoo Hannu Kasurinen, Stora Enson Packaging Materials -divisioonan johtaja.

Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon
Search