
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
10 h
Yhteensä
10 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
- 200 g siirappipiparkakkuja
-
½ dl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 5 liivatelehteä
- 2 rkl vettä
- 2½ dl makeuttamatonta omenasosetta
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
- 1½ dl tomusokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Koristeluun
-
1⅓ dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 tl vaniljasokeria
- siirappipiparkakkuja
Pohja
- 200 g siirappipiparkakkuja
- ½ dl Valio voita
Täyte
- 5 liivatelehteä
- 2 rkl vettä
- 2½ dl makeuttamatonta omenasosetta
- 1 rasia (200 g) Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
- 1½ dl tomusokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
Koristeluun
- 1⅓ dl Valio Keittiön kuohukermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- siirappipiparkakkuja
Jaa resepti
Ohje
- Murskaa piparkakut ja sekoita sulatetun voin kanssa. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen pala irtopohjaiseen, Ø 24 cm:n vuokaan. Levitä piparkakkuseos pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä. Sekoita keskenään omenasose, tuorejuusto, sokerit ja kaneli. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kahteen ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä.
- Sekoita liivateseos täytteeseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään.
- Irrota kakku vuoasta. Koristele piparkakuilla. Tarjoa kylmänä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
289 kcal
Proteiini
3,5 g
Hiilihydraatti
22,2 g
Rasva
20,3 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- siirappipiparkakkuja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.