Valio on Suomen suurin maidonjalostaja, joka on toiminut suomalaisen maidontuotannon hyväksi jo lähes 110 vuotta. Sinunkin ostamasi Valio tuote tukee maakuntien ja maidontuottajien toimeentuloa Suomessa, sillä Valio tilittää kaiken myyntituottonsa omistajilleen, Valioryhmän maidontuottajille.

Valio ja Valioryhmän tuottajat työllistävät kymmeniätuhansia ihmisiä ympäri Suomen, ja Valion toiminta tulouttaa Suomeen rahaa yli miljardin vuodessa. Kun ostat Valio tuotteen, tiedät mistä se tulee, kuka sen tekee, ja mistä se on tehty. Maitoraaka-aineemme on puhdasta, geenimuuntelemattomia rehuja käyttäen tuotettu. Valio toimii rakkaudesta suomalaiseen maitoon!

Tutustu Valioon yrityksenä »

Uutiset

 • 4.9.2014

  Joukko taiteilijoita loi taideteokset Valion juustoista

  Syksyn aikana Valio nostaa esiin sinivalkoisen taidon, joka näkyy niin suomalaisessa taiteessa kuin suomalaisessa juusto-osaamisessa. Kolme taiteilijaa on luonut taideteokset kolmen suomalaisen lempijuuston ympärille. Valiolaisten juustomestareiden taidonnäytteet ovat päässeet taiteilijoiden käsittelyyn. Taiteilijoita ja juustomestareita yhdistää aito rakkaus omaa tekemistä kohtaan

 • 29.8.2014

  Valion yli 70 miljoonan investointi käyttöön Lapinlahdella

  Lapinlahden uusi tehdas valmistaa huippulaadukkaita lastenruokien raaka-aineita. Valion uusin tehdas - huippulaadukkaita lastenruokien raaka-aineita valmistava jauhetehdas - vihittiin käyttöön Lapinlahdella perjantaina 29.8.2014. Juhlapuheen tilaisuudessa piti maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo. Kokonaisinvestointi kohoaa yli 70 miljoonaan euroon. Uusi tehdas mahdollistaa tuotteiston kehittämisen ja heran arvon kasvattamisen.

 • 28.8.2014

  Venäjän viranomainen vaatii Valion tehtailta uudenlaista sertifiointia

  Valion laktoosittomia tuoretuotteita Venäjälle kuljettaneet neljä rekkaa pysäytettiin Venäjän rajalle keskiviikkona 27.8.2014. Syynä oli Venäjän rajaeläinlääkäriviranomaisen näkemys, että päästäkseen maahan Valion laktoosittomia tuotteita valmistavien tehtaiden tulee olla sertifioitu laktoosittomien tuotteiden valmistajiksi. Samoja tuotteita on aiemmin viety ongelmitta Venäjälle ilman tehtaiden sertifiointivaatimusta.

Maitoketjun matkassa alusta loppuun

Maitoketjun matkassa alusta loppuun

Valio on ainutlaatuinen yritys. Tiedämme, mistä maito tulee ja tunnemme tuottajamme, jolloin maidon laadun valvonta on omissa käsissämme aina alusta lopputuotteeksi saakka.

Kannamme vastuumme alkutuotannosta kaupan maitohyllyyn. Se on elintärkeää suomalaisen maaseudun elinvoimaisuudelle.

Valion vastuullisuuden periaatteet »
Juuston valmistus on juustomestarin taidonnäyte

Juuston valmistus on juustomestarin taidonnäyte

Monet Valio juustot ovat kotimaisen meijeriosaamisen todellista aatelia. Siitä vastaavat juustomestarimme, joiden ammattitaito on pitkän kokemuksen ja tuotetiedon yhdistämistä.

Tapio Lahnalampi on antanut Valio juustoille kasvot mainonnassa. Hänen ja muiden juustomestarien ammattitaito tuntuu parhaiten Valio juustoja maistelemalla.

Löydä Valion juustomaailma ja sen kiehtovat tarinat »

Luo ura Valiolla!

Ole osana suomalaista osaamista ja yritystä, joka luo huippuinnovaatioita. Valio haluaa tehdä parasta ja löytää parhaat henkilöt työskentelemään organisaationsa kaikilla alueilla. Tutustu valiolaisiin työpaikkoihin »

Nobelin viitoittamalla tiellä

Valio on maitoalan edelläkävijä koko maailmassa, ja Tutkimus- ja tuotekehityksemme yksi maailman arvostetuimmista elintarviketeollisuuden tutkimusyksiköistä.

Harvan yrityksen tuotekehityksen historiasta löytyy Nobel-palkittua osaamista, ja se on luonut tuotekehityksellemme korkean vaatimustason. Maku on aina pääasia, ja haluamme tehdä vain parasta.

Tarinoita ja ihmisiä A.I. Virtasesta viimeisten innovaatioiden äärelle »
Edelläkävijyys vaatii ymmärrystä

Edelläkävijyys vaatii ymmärrystä

Kuluttajatutkimuksella varmistamme, että tarjoamme kuluttajille juuri sellaisia tuotteita kuin he haluavat.

Tutkimukset auttavat ymmärtämään kuluttajien elämää ja luomaan tuotteita, jotka tekevät arjesta helpompaa.

Näin osallistamme kuluttajia menestystuotteiden luomisessa »

Ympäristö on yhteinen asia

Ympäristövastuu on konkreettisia tekoja, kuten pyrkimystä vähentää veden- ja energiankulutusta.

Kutsumme myös kuluttajat ympäristötalkoisiin: jo 80 % Valion tuotepakkauksista on kierrätettäviä, ja pakkauksia kehitetään koko ajan ympäristöystävällisempään suuntaan.

Tutustu ympäristöteemoihin ja kierrätykseen »
Valion toimipaikat Suomessa ja maailmalla

Valion toimipaikat Suomessa ja maailmalla

Avaa kartta

Valio kartalla

Valion toimipaikat Suomessa

Valiolla on Suomessa viisitoista toimipaikkaa. Katso oheisesta kartasta missä toimipaikat sijaitsevat, mitä tuotteita niissä valmistetaan, ja millainen alueellinen merkitys niillä on.

Valion toimipaikat maailmalla

Valiolla on viisi tytäryhtiötä, joissa työskentelee yhteensä noin 1 000 henkilöä. Tytäryhtiöiden tärkein tehtävä on vahvistaa Valion asemaa omilla toiminta-alueillaan. Tytäryhtiöt markkinoivat ja myyvät pääsääntöisesti Valio brändin alla olevia merkkituotteita. Tutustu tytäryhtiöihin oheisen kartan avulla.

Maidontuotanto

Maidontuotanto on ainoa maatalouden muoto, jota voidaan harjoittaa kaikkialla Suomessa. Suuressa osassa Suomea se on ainoa kannattava maatalouden tuotantosuunta. Kaikkialla Suomessa kasvaa nurmea nautakarjan rehuksi ja puhdasta juomavettä on riittävästi.

Maidontuotannon myyntitulot ovat yli 40 % maatalouden myyntituloista. Kainuussa ja Lapissa maito ja lypsykarjatiloilla tuotettu naudanliha kattavat lähes 90 % maatalouden myyntituloista. Maitotulojen osuus Pohjois-Pohjanmaalta ja Keski-Suomesta itään olevalla alueella on yli 65 %.

Tilinpäätös ja toimintakertomus »

Valion osuuskunnat

Valio Oy:n omistaa 18 osuuskuntaa eri puolilta Suomea. Niistä kahdeksan on Valio Oy:n hankintaosuuskuntia. Valio ostaa
maitoraaka-aineensa Valioryhmän maidontuottajilta. Valion tavoitteena ei ole kerätä voittoa, vaan kaikki toiminnan tuotto maksetaan omistajille, Valioryhmän maidontuottajille.

Osuuskuntien yhteystiedot »

Valio Eila® lactose free tunnetaan eri puolilla maailmaa

Valion kehittämä laktoositon maito antaa herkimmillekin laktoosi-intolerantikoille mahdollisuuden nauttia hyvänmakuisesta maidosta, sillä se sisältää laktoosia alle 0,01 %. Laktoosittomia tuotteita valmistetaan eri maissa Valio Eila® lactose free lisenssiteknologian avulla.

LGG

Lactobacillus rhamnosus GG on maailman tutkituin maitohappobakteeri, ja Valio omistaa maailmanlaajuisen LGG® tavaramerkin. 25-vuotisen tuotekehityksen tuloksena Lactobacillus GG maitohappobakteeria sisältäviä tuotesovelluksia on runsaasti. Ensimmäiset LGG® tuotteet tulivat myyntiin Suomessa vuonna 1990, ja tänä päivänä tuotteita myydään lähes kuudessakymmenessä maassa. Kartan avulla voit tutustua erilaisiin tuotesovelluksiin ympäri maailman.

Kuukauden puheenvuoro

Keskustele valiolaisten kanssa ajankohtaisista aiheista.

Kaikki kuukauden puheenvuorot »

Medialle

Medialle

Tervetuloa mediapalveluun! Kokosimme medialle tärkeän tiedon yhdelle sivulle.

Siirry Medialle-osioon »

Tulevat tapahtumat

Vastuullista toimintaa suomalaisten hyväksi

Vastuullista toimintaa suomalaisten hyväksi

Vastuullisuus tarkoittaa Valiolla konkreettisia tekoja. Niitä toteutetaan maidontuotantoketjun joka vaiheessa lehmästä maitolasiin.

Valion yritysvastuuraportti 2013 »

Tule virtuaalivierailulle Valiolle!

Tule virtuaalivierailulle Valiolle!

Valio avaa ovensa: tule ja tutustu toimintaamme.

Astu sisään Valiolle

Valio sosiaalisessa mediassa

KAUPPALISTAT
  Ilmoitus ei onnistunut

  Jos haluat ilmoittaa asiattoman viestin, sinun täytyy ensin kirjautua palveluun.

  Sulje
  sulje

  Huomio!

  Poista resepti Peruuta

  Huomio!

  Poista viikon reseptit Peruuta
  Vastaa kyselyyn!

  Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

  Osallistu Ei kiitos
  Valitse mille päivälle haluat lisätä reseptin.
  Sulje

  Päivän ravintosisältö

  • Energia
   (kcal)
  • Hiilihydraatti
   (g)
  • Proteiini
   (g)
  • Rasva
   (g)
  • Kalsium
   (mg)
  • Kuidut
   (g)
  • D-vitamiini
   (µg)
  Ruokavalio on hyvä rakentua monipuolisista valinnoista (lisää tuote kauppalistaan klikkaamalla)
  Sulje
  Lisää tietosi
  kalorilaskuria varten
  Tyhjennä