Valio on Suomen suurin maidonjalostaja, joka on toiminut suomalaisen maidontuotannon hyväksi jo lähes 110 vuotta. Sinunkin ostamasi Valio tuote tukee maakuntien ja maidontuottajien toimeentuloa Suomessa, sillä Valio tilittää kaiken myyntituottonsa omistajilleen, Valioryhmän maidontuottajille.

Valio ja Valioryhmän tuottajat työllistävät kymmeniätuhansia ihmisiä ympäri Suomen, ja Valion toiminta tulouttaa Suomeen rahaa yli miljardin vuodessa. Kun ostat Valio tuotteen, tiedät mistä se tulee, kuka sen tekee, ja mistä se on tehty. Maitoraaka-aineemme on puhdasta, geenimuuntelemattomia rehuja käyttäen tuotettu. Valio toimii rakkaudesta suomalaiseen maitoon!

Tutustu Valioon yrityksenä »

Uutiset

 • 29.8.2014

  Valion yli 70 miljoonan investointi käyttöön Lapinlahdella

  Lapinlahden uusi tehdas valmistaa huippulaadukkaita lastenruokien raaka-aineita. Valion uusin tehdas - huippulaadukkaita lastenruokien raaka-aineita valmistava jauhetehdas - vihittiin käyttöön Lapinlahdella perjantaina 29.8.2014. Juhlapuheen tilaisuudessa piti maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo. Kokonaisinvestointi kohoaa yli 70 miljoonaan euroon. Uusi tehdas mahdollistaa tuotteiston kehittämisen ja heran arvon kasvattamisen.

 • 28.8.2014

  Venäjän viranomainen vaatii Valion tehtailta uudenlaista sertifiointia

  Valion laktoosittomia tuoretuotteita Venäjälle kuljettaneet neljä rekkaa pysäytettiin Venäjän rajalle keskiviikkona 27.8.2014. Syynä oli Venäjän rajaeläinlääkäriviranomaisen näkemys, että päästäkseen maahan Valion laktoosittomia tuotteita valmistavien tehtaiden tulee olla sertifioitu laktoosittomien tuotteiden valmistajiksi. Samoja tuotteita on aiemmin viety ongelmitta Venäjälle ilman tehtaiden sertifiointivaatimusta.

 • 27.8.2014

  Valion YT-neuvottelut päättyivät tuotantolaitoksissa ja Lappeenrannan terminaalissa

  Valion Haapaveden, Seinäjoen ja Vantaan tehtaissa sekä Lappeenrannan toimipisteessä 13.8.2014 aloitetut yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut saatiin päätökseen 27.8.2014. Neuvotteluissa päätettiin toimenpiteistä, joilla kustannuksia sopeutetaan Venäjän tuontirajoitusten aiheuttamaan tuotannollis-taloudelliseen tilanteeseen. YT-neuvottelujen kohteena oli toimipaikkojen koko henkilöstö, noin 800 henkilöä. Päätettävien määräaikaisten työsuhteiden määrään kuuluvat myös kesätyöntekijät.

Mistä maito tulee? Me tiedämme!

Mistä maito tulee? Me tiedämme!

Valion vastuullisuus on laatua ja jäljitettävyyttä. Turvallisia ja maistuvia tuotteita. Tuotantoeläimistä ja ympäristöstä huolehtimista. Ja työniloa, tottakai!

Tavoitteista ja niiden saavuttamisesta raportoidaan vuosittain yritysvastuuraportissa.

Lue lisää Valion yritysvastuusta »
Kesälaitumille

Kesälaitumille

On tullut aika kirmata kesälaitumille kouluista, työpaikoilta ja navetoista.

"Kesän lapsi mä oon, poissa huoleni on..." Heippa vaan, ja hyvää kesää!

Katso kesälaitumille -video

Luo ura Valiolla!

Ole osana suomalaista osaamista ja yritystä, joka luo huippuinnovaatioita. Valio haluaa tehdä parasta ja löytää parhaat henkilöt työskentelemään organisaationsa kaikilla alueilla. Tutustu valiolaisiin työpaikkoihin »
1

avointa työpaikkaa

Mikä on tuotteidemme hyvän maun salaisuus?

Valion tuotteet ovat laadukkaita ja hyvän makuisia. Mutta mikä tekee tuotteistamme niin onnistuneita?

Valio tuotteiden menestys perustuu tarkkaan tutkimukseen ja kuluttajien mielipiteiden kuuntelemiseen. Tavalliset kuluttajat pääsevätkin osallistumaan Valion tuotekehitykseen jo varhaisessa vaiheessa, minkä lisäksi hyödynnämme omien asiantuntijoidemme ammattitaitoa mm. erilaisten makujen testauksessa. Tämän työn hedelmistä saamme nauttia päivittäin Valion laadukkaissa tuotteissa.

Katso mistä Valion tuotteiden laatu syntyy »
Menestystuotteiden reseptit

Menestystuotteiden reseptit

Kuuntelemalla kuluttajia ja pysymällä ajan hermolla syntyy suomalaisille sopivia tuotteita.

Monet menestystuotteet, kuten Valio PROfeel® heijastavat niitä toiveita ja trendejä, joita kuluttajat synnyttävät.

Lue lisää tarinoita Valio tuotteiden takana > »
Valion toimipaikat Suomessa ja maailmalla

Valion toimipaikat Suomessa ja maailmalla

Avaa kartta

Valio kartalla

Valion toimipaikat Suomessa

Valiolla on Suomessa viisitoista toimipaikkaa. Katso oheisesta kartasta missä toimipaikat sijaitsevat, mitä tuotteita niissä valmistetaan, ja millainen alueellinen merkitys niillä on.

Valion toimipaikat maailmalla

Valiolla on viisi tytäryhtiötä, joissa työskentelee yhteensä noin 1 000 henkilöä. Tytäryhtiöiden tärkein tehtävä on vahvistaa Valion asemaa omilla toiminta-alueillaan. Tytäryhtiöt markkinoivat ja myyvät pääsääntöisesti Valio brändin alla olevia merkkituotteita. Tutustu tytäryhtiöihin oheisen kartan avulla.

Maidontuotanto

Maidontuotanto on ainoa maatalouden muoto, jota voidaan harjoittaa kaikkialla Suomessa. Suuressa osassa Suomea se on ainoa kannattava maatalouden tuotantosuunta. Kaikkialla Suomessa kasvaa nurmea nautakarjan rehuksi ja puhdasta juomavettä on riittävästi.

Maidontuotannon myyntitulot ovat yli 40 % maatalouden myyntituloista. Kainuussa ja Lapissa maito ja lypsykarjatiloilla tuotettu naudanliha kattavat lähes 90 % maatalouden myyntituloista. Maitotulojen osuus Pohjois-Pohjanmaalta ja Keski-Suomesta itään olevalla alueella on yli 65 %.

Tilinpäätös ja toimintakertomus »

Valion osuuskunnat

Valio Oy:n omistaa 18 osuuskuntaa eri puolilta Suomea. Niistä kahdeksan on Valio Oy:n hankintaosuuskuntia. Valio ostaa
maitoraaka-aineensa Valioryhmän maidontuottajilta. Valion tavoitteena ei ole kerätä voittoa, vaan kaikki toiminnan tuotto maksetaan omistajille, Valioryhmän maidontuottajille.

Osuuskuntien yhteystiedot »

Valio Eila® lactose free tunnetaan eri puolilla maailmaa

Valion kehittämä laktoositon maito antaa herkimmillekin laktoosi-intolerantikoille mahdollisuuden nauttia hyvänmakuisesta maidosta, sillä se sisältää laktoosia alle 0,01 %. Laktoosittomia tuotteita valmistetaan eri maissa Valio Eila® lactose free lisenssiteknologian avulla.

LGG

Lactobacillus rhamnosus GG on maailman tutkituin maitohappobakteeri, ja Valio omistaa maailmanlaajuisen LGG® tavaramerkin. 25-vuotisen tuotekehityksen tuloksena Lactobacillus GG maitohappobakteeria sisältäviä tuotesovelluksia on runsaasti. Ensimmäiset LGG® tuotteet tulivat myyntiin Suomessa vuonna 1990, ja tänä päivänä tuotteita myydään lähes kuudessakymmenessä maassa. Kartan avulla voit tutustua erilaisiin tuotesovelluksiin ympäri maailman.

Kuukauden puheenvuoro

Keskustele valiolaisten kanssa ajankohtaisista aiheista.

Investoinnit tulevaisuutta varten
Investoinnit tulevaisuutta varten
Annikka Hurme Johtaja
Kaikki kuukauden puheenvuorot »

Medialle

Medialle

Tervetuloa mediapalveluun! Kokosimme medialle tärkeän tiedon yhdelle sivulle.

Siirry Medialle-osioon »

Tulevat tapahtumat

Vastuullista toimintaa suomalaisten hyväksi

Vastuullista toimintaa suomalaisten hyväksi

Vastuullisuus tarkoittaa Valiolla konkreettisia tekoja. Niitä toteutetaan maidontuotantoketjun joka vaiheessa lehmästä maitolasiin.

Valion yritysvastuuraportti 2012 »

Tule virtuaalivierailulle Valiolle!

Tule virtuaalivierailulle Valiolle!

Valio avaa ovensa: tule ja tutustu toimintaamme.

Astu sisään Valiolle

Valio sosiaalisessa mediassa

KAUPPALISTAT
  Ilmoitus ei onnistunut

  Jos haluat ilmoittaa asiattoman viestin, sinun täytyy ensin kirjautua palveluun.

  Sulje
  sulje

  Huomio!

  Poista resepti Peruuta

  Huomio!

  Poista viikon reseptit Peruuta
  Vastaa kyselyyn!

  Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

  Osallistu Ei kiitos
  Valitse mille päivälle haluat lisätä reseptin.
  Sulje

  Päivän ravintosisältö

  • Energia
   (kcal)
  • Hiilihydraatti
   (g)
  • Proteiini
   (g)
  • Rasva
   (g)
  • Kalsium
   (mg)
  • Kuidut
   (g)
  • D-vitamiini
   (µg)
  Ruokavalio on hyvä rakentua monipuolisista valinnoista (lisää tuote kauppalistaan klikkaamalla)
  Sulje
  Lisää tietosi
  kalorilaskuria varten
  Tyhjennä