Valio on Suomen suurin maidonjalostaja, joka on toiminut suomalaisen maidontuotannon hyväksi jo lähes 110 vuotta. Sinunkin ostamasi Valio tuote tukee maakuntien ja maidontuottajien toimeentuloa Suomessa, sillä Valio tilittää kaiken myyntituottonsa omistajilleen, Valioryhmän maidontuottajille.

Valio ja Valioryhmän tuottajat työllistävät kymmeniätuhansia ihmisiä ympäri Suomen, ja Valion toiminta tulouttaa Suomeen rahaa yli miljardin vuodessa. Kun ostat Valio tuotteen, tiedät mistä se tulee, kuka sen tekee, ja mistä se on tehty. Maitoraaka-aineemme on puhdasta, geenimuuntelemattomia rehuja käyttäen tuotettu. Valio toimii rakkaudesta suomalaiseen maitoon!

Tutustu Valioon yrityksenä »

Uutiset

 • 3.3.2015

  Valion "annus horribilis" 2014

  Valio-konsernin vuosi elokuusta vuoden 2014 loppuun oli erittäin haasteellinen monen yhtä aikaa epäedullisesti vaikuttaneen tekijän vuoksi. Valion liikevaihdon ja tuotteiston kannattavuuden lasku aiheuttivat Valio-ryhmän osuuskuntien tuottajahintojen laskun loppuvuonna ja Valion henkilöstön vähentämisen.

 • 10.2.2015

  Valio ja hiihtäjä Kerttu Niskanen tiivistävät yhteistyötään

  Valio ja hiihtäjä Kerttu Niskanen ovat sopineet yhteistyönsä vahvistamisesta tänä vuonna. Kerttu toimi viime vuonna lasten ja nuorten liikuntaa ja hyvinvointia tukevan Valio Akatemia™ ohjelman aluekummina. Nyt Kerttu siirtyy valtakunnallisen kummin rooliin, ja samalla Valion ja Kertun yhteistyö tiivistyy.

 • 4.2.2015

  Haapaveden Kermajuusto on vahvasti paikallinen juustouutuus

  Helmikuun alussa markkinoille tullut Haapaveden Kermajuusto on vahvasti paikallinen juustouutuus. Täyteläinen ja maukas juusto valmistetaan lähitilojen maidosta pohjoispohjanmaalaisella osaamisella Valion Haapaveden tehtaalla.

Valio tuottaa hyvinvointia Suomeen

Valio tuottaa hyvinvointia Suomeen

Tarjoamme työtä yli 25 000 suomalaiselle maalla ja kaupungeissa: maitotiloilla, kuljetusyrityksissä sekä Valion juustoloissa, meijereissä ja muilla toimipaikoilla ympäri Suomen.

Tuloutamme Suomeen vuosittain yli miljardi euroa. Merkittävä osa tulosta jää maaseudulle – siten olemme mukana rakentamassa elinvoimaista maaseutua.

Lue Valion vaikutuksesta yhteiskunnalle »
Valio tuote on turvallinen valinta

Valio tuote on turvallinen valinta

Laadusta ja tuoteturvallisuudesta huolehtiminen on läsnä kaikessa tekemisessämme.

Kehitämme laadunvalvontaa jotta kuluttajille tarjottavat tuotteet ovat juuri niin hyviä kuin Valiolta sopii odottaa.

Näin huolehdimme laadusta »
Lehmien talven ruoka säilötään kesällä

Lehmien talven ruoka säilötään kesällä

Lehmien ruokinta perustuu Suomessa pääasiassa nurmirehuun. Koska nurmi ei Pohjolassa kasva ympäri vuoden, täytyy se säilöä talvea varten.

Talvella lehmä saa siis ravintonsa kesällä tehdystä säilörehusta. Nurmen lisäksi säilörehua tehdään palkokasveista, nurmen ja palkokasvien seoksista sekä jonkin verran viljakasvustoista.

Lue lisää lehmien talviruokinnasta »
Nobelin viitoittamalla tiellä

Nobelin viitoittamalla tiellä

Valio on maitoalan edelläkävijä koko maailmassa, ja Tutkimus- ja tuotekehityksemme yksi maailman arvostetuimmista elintarviketeollisuuden tutkimusyksiköistä.

Harvan yrityksen tuotekehityksen historiasta löytyy Nobel-palkittua osaamista, ja se on luonut tuotekehityksellemme korkean vaatimustason. Maku on aina pääasia, ja haluamme tehdä vain parasta.

Tarinoita ja ihmisiä A.I. Virtasesta viimeisten innovaatioiden äärelle »
Ympäristö on yhteinen asia

Ympäristö on yhteinen asia

Ympäristövastuu on konkreettisia tekoja, kuten pyrkimystä vähentää veden- ja energiankulutusta.

Kutsumme myös kuluttajat ympäristötalkoisiin: jo 80 % Valion tuotepakkauksista on kierrätettäviä, ja pakkauksia kehitetään koko ajan ympäristöystävällisempään suuntaan.

Tutustu ympäristöteemoihin ja kierrätykseen »
Valion toimipaikat Suomessa ja maailmalla

Valion toimipaikat Suomessa ja maailmalla

Avaa kartta

Valio kartalla

Valion toimipaikat Suomessa

Valiolla on Suomessa viisitoista toimipaikkaa. Katso oheisesta kartasta missä toimipaikat sijaitsevat, mitä tuotteita niissä valmistetaan, ja millainen alueellinen merkitys niillä on.

Valion toimipaikat maailmalla

Valiolla on viisi tytäryhtiötä, joissa työskentelee yhteensä noin 1 000 henkilöä. Tytäryhtiöiden tärkein tehtävä on vahvistaa Valion asemaa omilla toiminta-alueillaan. Tytäryhtiöt markkinoivat ja myyvät pääsääntöisesti Valio brändin alla olevia merkkituotteita. Tutustu tytäryhtiöihin oheisen kartan avulla.

Maidontuotanto

Maidontuotanto on ainoa maatalouden muoto, jota voidaan harjoittaa kaikkialla Suomessa. Suuressa osassa Suomea se on ainoa kannattava maatalouden tuotantosuunta. Kaikkialla Suomessa kasvaa nurmea nautakarjan rehuksi ja puhdasta juomavettä on riittävästi.

Maidontuotannon myyntitulot ovat yli 40 % maatalouden myyntituloista. Kainuussa ja Lapissa maito ja lypsykarjatiloilla tuotettu naudanliha kattavat lähes 90 % maatalouden myyntituloista. Maitotulojen osuus Pohjois-Pohjanmaalta ja Keski-Suomesta itään olevalla alueella on yli 65 %.

Tilinpäätös ja toimintakertomus »

Valion osuuskunnat

Valio Oy:n omistaa 18 osuuskuntaa eri puolilta Suomea. Niistä kahdeksan on Valio Oy:n hankintaosuuskuntia. Valio ostaa
maitoraaka-aineensa Valioryhmän maidontuottajilta. Valion tavoitteena ei ole kerätä voittoa, vaan kaikki toiminnan tuotto maksetaan omistajille, Valioryhmän maidontuottajille.

Osuuskuntien yhteystiedot »

Valio Eila® lactose free tunnetaan eri puolilla maailmaa

Valion kehittämä laktoositon maito antaa herkimmillekin laktoosi-intolerantikoille mahdollisuuden nauttia hyvänmakuisesta maidosta, sillä se sisältää laktoosia alle 0,01 %. Laktoosittomia tuotteita valmistetaan eri maissa Valio Eila® lactose free lisenssiteknologian avulla.

LGG

Lactobacillus rhamnosus GG on maailman tutkituin maitohappobakteeri, ja Valio omistaa maailmanlaajuisen LGG® tavaramerkin. 25-vuotisen tuotekehityksen tuloksena Lactobacillus GG maitohappobakteeria sisältäviä tuotesovelluksia on runsaasti. Ensimmäiset LGG® tuotteet tulivat myyntiin Suomessa vuonna 1990, ja tänä päivänä tuotteita myydään lähes kuudessakymmenessä maassa. Kartan avulla voit tutustua erilaisiin tuotesovelluksiin ympäri maailman.

Kuukauden puheenvuoro

Keskustele valiolaisten kanssa ajankohtaisista aiheista.

Maitomarkkinat ovat globaalit ja myllerryksessä
Maitomarkkinat ovat globaalit ja myllerryksessä
Riitta Brandt Edunvalvontajohtaja
Kaikki kuukauden puheenvuorot »

Medialle

Medialle

Tervetuloa mediapalveluun! Kokosimme medialle tärkeän tiedon yhdelle sivulle.

Siirry Medialle-osioon »

Vastuullista toimintaa suomalaisten hyväksi

Vastuullista toimintaa suomalaisten hyväksi

Vastuullisuus tarkoittaa Valiolla konkreettisia tekoja. Niitä toteutetaan maidontuotantoketjun joka vaiheessa lehmästä maitolasiin.

Valion yritysvastuuraportti 2013 »

Tule virtuaalivierailulle Valiolle!

Tule virtuaalivierailulle Valiolle!

Valio avaa ovensa: tule ja tutustu toimintaamme.

Astu sisään Valiolle

Valio sosiaalisessa mediassa

KAUPPALISTAT
  Ilmoitus ei onnistunut

  Jos haluat ilmoittaa asiattoman viestin, sinun täytyy ensin kirjautua palveluun.

  Sulje
  sulje

  Huomio!

  Poista resepti Peruuta

  Huomio!

  Poista viikon reseptit Peruuta
  Vastaa kyselyyn!

  Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

  Osallistu Ei kiitos
  Valitse mille päivälle haluat lisätä reseptin.
  Sulje

  Päivän ravintosisältö

  • Energia
   (kcal)
  • Hiilihydraatti
   (g)
  • Proteiini
   (g)
  • Rasva
   (g)
  • Kalsium
   (mg)
  • Kuidut
   (g)
  • D-vitamiini
   (µg)
  Ruokavalio on hyvä rakentua monipuolisista valinnoista (lisää tuote kauppalistaan klikkaamalla)
  Sulje
  Lisää tietosi
  kalorilaskuria varten
  Tyhjennä