10 arkireseptiä, jotka maistuvat kesältä

Yrttejä, tuoreita kasviksia ja astetta kevyempiä pasta-annoksia – ota varaslähtö kesään!
Vihreää voimaa pursuilevat yrtit, uudet perunat ja punaposkiset tomaatit vievät ajatukset aurinkoisiin päiviin. Näiden reseptien avulla tuot kesän ruokapöytään vähän koleampanakin päivänä.
1. Raejuustobagelit
Trendikkäät raejuustobagelit on helppo leipoa arkenakin, sillä ne valmistuvat vain neljästä raaka-aineesta. Taikinaa ei tarvitse erikseen kohottaa, sillä leivinjauhe pitää huolen bageleiden pehmeästä ja kuohkeasta rakenteesta. Raejuusto tuo bageleihin mukavasti lisäproteiinia, ja täytteiksi voi valita mitä tahansa omia kesäisiä lempitäytteitä.
2. Grillattu siika ja salsa verde
Laita kevään ensimmäiset uudet perunat kiehumaan ja grilli kuumaksi. Pottujen kiehuessa ehdit kypsentää mehevät siikafileet ja pyöräyttää raikkaan salsa verden. Minttua, persiljaa ja runsaasti valkosipulia sisältävä kastike on ihanan raikas lisuke kesäiselle kala-annokselle. Jos sää on liian kylmä grillailuun, kalan voi hyvin paistaa myös pannulla.
3. Välimeren kasvispiirakka
Tässä ruokaisassa kasvispiirakassa maistuvat auringon kypsyttämät kasvikset. Tomaatit, latva-artisokka ja rucola vievät ajatukset Välimeren aurinkoon. Pohjaakaan ei ole pakko tehdä itse, vaan piirakan voi tehdä hyvillä mielin myös valmiin voitaikinan päälle. Runsas piiras maistuu mainiolta kevyenä illallisena tai eväänä töissä.
4. Ruokaisa panzanella
Onko mitään kesäisempää kuin runsas salaatti, joka hehkuu sateenkaaren väreissä? Parissakymmenessä minuutissa valmistuva panzanella on Italian lahja salaatteja rakastaville herkkusuille. Runsas määrä tuoreita kasviksia, rapeaksi paistetut krutongit ja mehevät Gold&Green® suikaleet tekevät salaatista täyttävän aterian. Simppeli vinegretti viimeistelee annoksen ja antaa raaka-aineiden makujen loistaa.
5. Green Goddess -perunasalaatti
Kesä on raikkaiden perunasalaattien parasta aikaa. Somehitiksikin muotoutunut kirkkaanvihreä ja hieman kirpsakka Green Goddess -kastike on täydellinen pari perunoille ja sisältää roppakaupalla sitruunaa ja yrttejä. Runsas, salaattijuustolla viimeistelty perunasalaatti sopii ateriaksi ihan itsekseen, tai sen kaveriksi voi paistaa kanaa tai kalaa.
6. Kesäkeitto
Kesäkasviksia, yrttejä ja pari uutta perunaa – mitä muuta kesää kaipaava voisi aterialta toivoa? Perinteinen kesäkeitto tuo mieleen lapsuuden pitkät kesäpäivät. Helppo ja nopea keitto on myös oivallinen arkiateria, jonka kanssa maistuu tuore ruisleipä. Viimeistele soppa reilulla kourallisella tuoretta yrttisilppua. Voit valita keiton päälle omia lempiyrttejäsi tai peitellä sen tillillä, persiljalla ja ruohosipulilla.
7. Välimeren orzo-pastasalaatti
Pikkuiset orzo-pastan jyväset sopivat loistavasti pastasalaattiin. Kuivatut viikunat tuovat suolaisen salaattijuuston ja mustien oliivien rinnalle mukavaa pientä makeutta. Oliiviöljystä, sitruunasta ja valkosipulista tehty kastike täydentää salaatin makumaailman. Kokkaa kesäistä salaattia iso annos ja ota osa evääksi tai nauti useampana iltana.
8. Pestopasta
Keitä iso kattilallinen pastaa ja surauta kesän ensimmäisistä yrteistä, cashew-pähkinöistä ja Mustaleima™ raasteesta itse tehty pesto. Sekoita ja viimeistele kourallisella basilikaa ja juustoraastetta. Annos on vartissa valmis, mitä ei runsaasta mausta arvaisi.
9. Lempeän sitruunainen parsakeitto
Alle puolessa tunnissa valmistuva parsakeitto tuo arkeen juhlan tuntua. Voissa kuullotetuista parsoista, salottisipulista, sitruunasta ja persiljasta tehty kermainen sosekeitto maistuu mainiolta sellaisenaan sekä tuoreen leivän kera. Viimeistele persiljalla ja muutamalla parsanupulla.
10. Raparperi-mascarponeleivät
Herkuttelua ei sovi unohtaa arkenakaan! Keitä jääkaappiin valmiiksi purkillinen raparperihilloketta, niin voit nauttia ihanista raparperi-mascarponeleipäsistä vaikka joka ilta. Paahda pähkinöitä pannulla hunajan kanssa ja heitä perään pala rapeakuorista maalaisleipää. Kun leipä on paahtunut, levitä päälle reilu kerros mascarponea, raparperihilloketta ja rapeat pähkinät. Nauti jälkiruokana tai iltapalana.