Siirry sisältöön
Sesonki

Joulun parhaat juomat 

Glögi sour

Juhlakauteen kuuluvat herkullisten ruokien lisäksi myös maukkaat juomat, jotka tuovat jouluista tunnelmaa ja lämpöä kylmien talvi-iltojen keskelle.

Pirteää sitrusta, mausteista glögiä, alkoholilla ja ilman – tarjoile joulunajan juhlissa cocktaileja ja mocktaileja, jotka maistuvat koko porukalle. Pane kattila porisemaan tai ota drinkkitarpeet esiin, ja löydä juhlajuomista oma suosikkisi.

Glögiskumppa 

Oletko jo kokeillut glögiä kylmissä juomissa? Pirskahteleva glögiskumppa sopii alkumaljaksi ja kippistelyyn joulun ja uudenvuoden juhlissa. Juomaan sopii niin tumma kuin vaaleakin glögi. Tarjoile juoma juhlavasti laakeista kuohuviinilaseista ja koristele jäisillä puolukoilla, rosmariininoksilla tai appelsiininkuorella. 

Kinuskikahvi 

Jälkiruoka ja lämmin juoma samassa paketissa, nam! Helppo jälkkärijuoma syntyy nopeasti kuumasta kahvista ja vaahdotetusta kinuskikermasta. Koristele juoma strösseleillä, vaahtokarkeilla tai kanelitangolla. Lapsille sopivan version saat korvaamalla kahvin lämpimällä kaakaolla.  

Sitrus-inkivääri mocktail 

Sitruksen ja inkiväärin yhdistävä pirteä mocktail on koukuttavan makuinen juhlajuoma ja tukee vastustuskykyä keskellä flunssakautta. Juomaa on helppo valmistaa kerralla paljon, ja siitä saa myös näyttävän boolin, kun viimeistelee juoman limelohkoilla ja muilla suosikkisitruksilla.

Munatoti  

Munatoti on perinteinen juoma, joka on erityisen suosittu joulun aikaan etenkin Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Pehmeän kermainen ja mausteinen juoma sisältää kananmunia, maitoa, kermaa ja jouluisia mausteita sekä rommia ja brandyä. Kylmä munatoti nautitaan liköörien tyyliin pienestä laseista ja on myös mainio joululahja. Munatotia kannattaa kokeilla kylminä päivinä myös lämpimänä versiona.

Glögi sour  

Virkistävät sourit tunnetaan kirpeästä ja raikkaasta maustaan ja juomaa peittävästä pehmeästä valkuaisvaahdosta. Tässä reseptissä vaalea glögi yhdistettynä minttuun ja limemehuun tekee kirpsakasta juomasta pikkujoulukauden takuuvarman hitin. Alkoholiton glögi sour on juhlava vaihtoehto myös itsenäisyyspäivän tai uudenvuodenjuhlien alkumaljaksi.

Sitrus shandy

Ihanan raikas sitrus shandy on helppo tehdä ja tuunata, ja se sopii talven satokauteen. Voit vaihdella juoman makua omalla suosikkioluellasi. Kokeile myös alkoholitonta versiota – monipuoliseen drinkkiin sopivat monenlaiset oluet. Koristele kauden sitruksilla.

Glögisangria

Hedelmäinen sangria yhdistetään juomana usein kesään, mutta se sopii erittäin hyvin myös pikkujoulukauteen tai uudenvuodenjuhliin, kun lisäät sangrian joukkoon glögiä ja pakastekarpaloita. Glögin mausteisuus lämmittää kylmällä säällä ja on mainio pari punaviinille. Resepti sisältää alkoholia, mutta voit halutessasi vaihtaa ohjeen viinin alkoholittomaan versioon. Voit myös muokata juomaa oman maun mukaan lisäämällä sangriaan erilaisia hedelmiä, mausteita ja pakastemarjoja. 

Mausta ja koristele

  • Korvaa lämpimissä juomissa sekoittamiseen tarkoitettu lusikka kanelitangoilla. 
  • Ripottele puolukoita ja karpaloita sisältäviin juomiin rosmariininoksia. 
  • Käytä juomien maustamiseen ja koristeluun kohmeisia karpaloita. 
  • Tee kylmiin juomiin jääpaloja, joiden sisään olet jäädyttänyt marjoja ja yrttejä. 
  • Uudenvuoden juhlajuomien koristeeksi sopivat myös tähtisadetikut.

Search