Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

Kakkua, keittoa ja sämpylöitä – katso kahdeksan herkuinta porkkanareseptiä

Kakkua, keittoa ja sämpylöitä – katso kahdeksan herkuinta porkkanareseptiä

Porkkana on edullinen raaka-aine, josta teet maukkaat ruoat ja mehevät kakut. Ja siksi jääkaapissa kannattaakin olla aina pussillinen porkkanoita.

Rouskuva porkkana on mahtava juures ja yksi keittiön monipuolisimpia raaka-aineita. Porkkanaa voi syödä sekä raakana että monin tavoin kypsennettynä – höyryttäminen, uunissa paahtaminen, keittäminen ja pannulla paistaminen tuovat kaikki hieman erilaista makua ja rakennetta porkkanaan.

Porkkana sopii rapeaksi raaka-aineeksi salaatteihin, tuomaan väriä ja makua patoihin ja keittoihin sekä mehevöittämään leipiä ja kakkuja. Porkkana on myös monen edullisen arkiruoan perusta. Kokosimme listaan kahdeksan parasta porkkanareseptiä. Löytyykö näistä vanha suosikki tai jotain uutta kokeiltavaksi?

1. Porkkanakakku pellillinen

Aloitetaan rakkaasta klassikosta: porkkanakakku on monen suosikki vuodesta ja juhlista toisiin, ja sitä voi helposti leipoa kerralla kokonaisen pellillisen. Porkkanalla mehevöitetty ja kanelilla maustettu pohja saa päälleen makean tuorejuustokuorrutuksen, ja pannulla paahdetut mantelilastut viimeistelevät kakkupalat.


Search