Siirry sisältöön
Ilmiöt ja ihmiset

Vinkit baby showereiden tarjoiluihin 

Muffinssien kuorrutukset

Kun ystäväpiiristä kuuluu vauvauutisia, ryhdytään odottavalle äidille suunnittelemaan baby showereita eli vauvakutsuja. Nappaa talteen tarjoiluvinkit onnistuneisiin juhliin! 

Baby shower -perinne juontaa juurensa muinaiseen Egyptiin, jossa juhlittiin uuden elämän ihmettä. Suomeen jo suosituksi tavaksi muodostuneet vauvakutsut rantautuivat Pohjois-Amerikasta 2000-luvulla.  

Vauvakutsut on tapana järjestää odottavalle äidille pari kuukautta ennen laskettua aikaa tai viimeistään, kun hän on jäämässä raskausvapaalle. Perinteisesti vauvakutsut järjestetään ystävä- ja työporukoiden kesken vain ensimmäistä lastaan odottavalle, mutta nykyään juhlia vietetään useampia. 

Yleensä baby showerit ovat rentoja juhlia, joissa juhlistetaan tulevaa äitiä ja vauvaa yhdessäolon, lahjojen, teemaan liittyvien koristelujen ja leikkien sekä hyvän ruoan merkeissä. Kokosimme parhaat juhlatarjoilut onnistuneisiin vauvakutsuihin.

Pientä naposteltavaa 

Juhlien suolaisten tarjottavien suunnittelussa kannattaa huomioida raskausaikana vältettävät ruoka-aineet. Pastöroidusta maidosta valmistetut kovat juustot sekä kaikki ruoanlaitossa kuplivan kuumaksi kuumennetut juustot ovat turvallisia myös raskausaikana.


Search