Siirry sisältöön

Muikkureseptit

Muikku toimii niin keitossa, piirakassa kuin pikkusuolaisenakin. Muikun liha on vaaleaa ja miedonmakuista, joten monesti myös lapset pitävät sen mausta. Muikussa on ihmiselle terveellisiä omega-3 -rasvahappoja, joten myös sen takia kannattaa suosia muikkua. Muikku on siitäkin näppärä kalaruoka, sillä sitä ei tarvitse suomustaa. Voit perata muikun helposti keittiösaksilla.

Muikkukeitossa olennainen osa on savumuikut, jotka tarjoillaan ruisleivän ja voin kera. Kokeile buffetpöytään herkullisia saariston muikkukiekkoja, joihin tulee kalan lisäksi maukasta Valio Polar® Saaristo juustoa. Rapeat muikut valmistuvat puolestaan helposti uunissa. Kuorrutteessa maistuu rukiin lisäksi AURA. Tarjoile uunimuikut mummonkurkkukastikkeen kanssa.

Kalakukko on savolainen perinneruoka, jonka ruiskuoren sisälle kätkeytyy runsaasti tuoretta muikkua ja rasvaista siankylkeä, mikä pitää täytteen mehevänä. Kalakukko kruunataan voilla. Muikkokukon ystävä voi kokeilla myös AURA muikkupiirakkaa, joka on arkisempi muunnos klassikosta.

Mikä muikkuresepteistä on sinun suosikkisi?

Search