Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

AURA muikkupiirakka

Muikkupiirakka on arkinen mukaelma perinteisestä muikkukukosta. Ruiskuori kätkee sisälleen ruokaisan muikku-perunatäytteen.

AURA muikkupiirakka
AURA muikkupiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl ruiskorppujauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
    Valio Viola® kevyt e200 g ruohosipuli tuorejuusto laktoositon

Täyte

  • 800 g muikkuja
  • 1 tl suolaa
  • 1 pussi (500 g) peruna-sipulisekoitusta
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 1 pussi (150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Ohje

  1. Yhdistä vehnäjauhot, ruiskorppujauhot ja leivinjauhe kulhossa. Nypi paloiteltu voi jauhoseokseen.
  2. Lisää tuorejuusto. Taputtele taikina muovikelmuun litteäksi levyksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa puoli tuntia
  3. Perkaa muikut ja poista niistä päät, evät ja pyrstät. Irrota ruoto. Mausta kalafileet puolella suolamäärästä.
  4. Paista peruna-sipuliseosta voissa paistokasarissa sekoitellen 5 min. Mausta lopulla suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä. Lisää AURA muru.
  5. Kauli taikina 45 cm leveäksi ja 30 cm korkeaksi levyksi. Nosta se leivinpaperille pellille.
  6. Levitä puolet perunaseoksesta levyn keskelle, niin että se peittää 1/3 levystä. Lisää päälle puolet muikuista, loppu perunaseos ja päällimmäiseksi loput muikut.
  7. Leikkaa reunoille jäävä taikina 3 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Nosta taikinanauhat täytteen päälle ristikkäin. Voitele pinta munalla.
  8. Paista 225 asteessa 20 - 25 min

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 182 kcal
Proteiini 9 g
Hiilihydraatti 13,3 g
Rasva 10,5 g
Tyydyttynyt rasva 5,6 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search