AURA muikkupiirakka

AURA muikkupiirakka
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

AURA muikkupiirakka

AURA muikkupiirakka

Muikkupiirakka on arkinen mukaelma perinteisestä muikkukukosta. Ruiskuori kätkee sisälleen ruokaisan muikku-perunatäytteen.

Valmistusaika

Työaika
1 h
uunissa
25 min
Yhteensä
1 h 25 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja
11 arvostelu

Ainekset10 annosta

10 annosta

Taikina

3 dl
vehnäjauhoja
2 dl
ruiskorppujauhoja
2 tl
leivinjauhetta
200 g
1 rasia (200 g)

Täyte

n. 800 g
muikkuja
1 tl
suolaa
1 pussi (500 g)
peruna-sipulisekoitusta
1 rkl
½ tl
jauhettua mustapippuria
1 pussi (150 g)

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Yhdistä vehnäjauhot, ruiskorppujauhot ja leivinjauhe kulhossa. Nypi paloiteltu voi jauhoseokseen.
  2. Lisää tuorejuusto. Taputtele taikina muovikelmuun litteäksi levyksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa puoli tuntia
  3. Perkaa muikut ja poista niistä päät, evät ja pyrstöt. Irrota ruoto. Mausta kalafileet puolella suolamäärästä.
  4. Paista peruna-sipuliseosta voissa paistokasarissa sekoitellen 5 min. Mausta lopulla suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä. Lisää AURA muru.
  5. Kauli taikina 45 cm leveäksi ja 30 cm korkeaksi levyksi. Nosta se leivinpaperille pellille.
  6. Levitä puolet perunaseoksesta levyn keskelle, niin että se peittää 1/3 levystä. Lisää päälle puolet muikuista, loppu perunaseos ja päällimmäiseksi loput muikut.
  7. Leikkaa reunoille jäävä taikina 3 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Nosta taikinanauhat täytteen päälle ristikkäin. Voitele pinta munalla.
  8. Paista 225 asteessa 20 - 25 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
235 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.