AURA muikkupiirakka

AURA muikkupiirakka

1 h 25 min
haastava
235 kcal / 100g
1
1

Muikkupiirakka on arkinen mukaelma perinteisestä muikkukukosta. Ruiskuori kätkee sisälleen ruokaisan muikku-perunatäytteen.

Ainekset

10 annosta

Taikina

3 dl
vehnäjauhoja
2 dl
ruiskorppujauhoja
2 tl
leivinjauhetta
200 g
1 rasia (200 g)

Täyte

n. 800 g
muikkuja = 500 g ruodottomia muikkufileitä
1 tl
suolaa
1 pussi (500 g)
peruna-sipulisekoitusta
1 rkl
½ tl
jauhettua mustapippuria
1 pussi (150 g)

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Yhdistä vehnäjauhot, ruiskorppujauhot ja leivinjauhe kulhossa. Nypi paloiteltu voi jauhoseokseen.
  2. Lisää tuorejuusto. Taputtele taikina muovikelmuun litteäksi levyksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa puoli tuntia
  3. Perkaa muikut ja poista niistä päät, evät ja pyrstät. Irrota ruoto. Mausta kalafileet puolella suolamäärästä.
  4. Paista peruna-sipuliseosta voissa paistokasarissa sekoitellen 5 min. Mausta lopulla suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä. Lisää AURA muru.
  5. Kauli taikina 45 cm leveäksi ja 30 cm korkeaksi levyksi. Nosta se leivinpaperille pellille.
  6. Levitä puolet perunaseoksesta levyn keskelle, niin että se peittää 1/3 levystä. Lisää päälle puolet muikuista, loppu perunaseos ja päällimmäiseksi loput muikut.
  7. Leikkaa reunoille jäävä taikina 3 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Nosta taikinanauhat täytteen päälle ristikkäin. Voitele pinta munalla.
  8. Paista 225 asteessa 20 - 25 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
235 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
14 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
132 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)