Muikku-pekonisukkulat

Muikku-pekonisukkulat

1 h 20 min
keskitaso
191 kcal / 100g
1
0

Muikku-pekonisukkulat kätkevät maukkaan ruiskuorten sisälle mehevän savumuikkutäytteen. Voit valmistaa muikku-pekonisukkulat myös tuoreista, itsesavustetuista muikuista.

Ainekset

30 kpl

Taikina

4 dl
vettä
1 ½ tl
suolaa
6 dl
ruisjauhoja
2 dl
vehnäjauhoja
25 g

Täyte

3 dl
kokonaisia, esikeitettyjä ohrasuurimoita
1 pkt (170 g)
pekonia
1 (300 g)
purjo
1 rasia (200 g)
½ tl
suolaa
2 prk (à n. 200/150 g)
savumuikkuja öljyssä

Voiteluun

Ohje

  1. Valmista ensin täyte: Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen suolalla maustetussa vedessä mukaan.
  2. Paista suikaloitu pekoni keskilämmöllä. Paista hienonnettu purjo pekonin rasvassa. Sekoita täytteen aineet muikkuja lukuunottamatta. Tarkista suola.
  3. Valuta muikuista öljy.
  4. Valmista taikina: Sekoita veteen suola ja osa jauhoista. Alusta loput jauhot ja voisula käsin.
  5. Jaa taikina 30 osaan. Taputtele palat jauhoissa kakkaroiksi. Peitä kelmulla. Kauli ympyröiksi 3 - 4 kakkaraa kerrallaan, etteivät kuivu.
  6. Pane 1 - 2 muikkua ympyrän keskelle. Lisää kalan päälle n. 2 rkl täytettä. Nosta reunat keskelle ja nipistele leivonnaiset kiinni. Käännä taikinaa päistä hieman keskelle, että leivonnaisesta muodostuu pakettimainen ja kärjet eivät jää aivan teräviksi.
  7. Käännä saumapuoli alaspäin ja laita leivonnaiset pellille, jossa ei ole leivinpaperia
  8. Paista 275 asteessa n. 17 min.
  9. Voitele kypsät sukkulat sulatetulla voilla. Laita vuokaan. Levitä päälle leivinpaperi ja pari keittiöpyyhettä (+ patalappuja). Anna hautua pehmeiksi

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
191 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
6 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
4 g
Kalsium
49 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)