Kalakukko on savolainen perinneruoka. Ruiskuoren sisälle kätkeytyy runsaasti tuoretta muikkua ja rasvaista siankylkeä, mikä pitää täytteen mehevänä. Kukon tarjoilussa on kaksi tapaa: leikata se siivuiksi tai leikata päälle aukko ja kaivaa täytettä leipäkuoren päälle. Koko komeus kruunataa voilla.
Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.
Kuoritaikina | |
---|---|
5 dl | vettä |
1 dl | vehnäjauhoja |
n. 800 g (9 dl) | ruisjauhoja |
100 g | |
1 rkl | suolaa |
Täyte | |
1 - 1,2 kg | muikkuja |
400 g | sian kylkeä |
2 tl | suolaa |
Voiteluun | |
50 g |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.