Kalakukko on savolainen perinneruoka. Ruiskuoren sisälle kätkeytyy runsaasti tuoretta muikkua ja rasvaista siankylkeä, mikä pitää täytteen mehevänä. Kukon tarjoilussa on kaksi tapaa: leikata se siivuiksi tai leikata päälle aukko ja kaivaa täytettä leipäkuoren päälle. Koko komeus kruunataa voilla.
Kuoritaikina | |
---|---|
5 dl | vettä |
1 dl | vehnäjauhoja |
n. 800 g (9 dl) | ruisjauhoja |
100 g | |
1 rkl | suolaa |
Täyte | |
1 - 1,2 kg | muikkuja |
400 g | sian kylkeä |
2 tl | suolaa |
Voiteluun | |
50 g |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.