Siirry sisältöön
Äitienpäiväkakku

Äitienpäiväkakku

Valmista helppo äitienpäiväkakku, jossa on yhdistettynä aromikasta lakkaa ja herkullista suklaisuutta. Rento kakkulook ei aseta paineita itsetehdyn kakun tekoon.

Äitienpäiväkakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • ¾ dl perunajauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Vuokaan

  • 0 kg
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 0 kg korppujauhoja

Täyte ja pinnalle

  • 1½ dl lakkahilloa
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
    Valio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • 100 g tummaa suklaata rouhittuna
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 0 kg lakkoja tai ananaskirsikoita

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää Oivariini.
  2. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Siivilöi muna-sokerivaahtoon.
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun Ø 20 cm kakkuvuokaan. Paista 175 asteen lämpötilassa uunin alaosassa 20 min. Jäähdytä ja kumoa.

Täyte

  1. Halkaise kakku. Jos kakku tarjotaan pian, kostuta kakkulevyjä esim. maidolla.
  2. Nosta pohjaosa tarjoilulautaselle. Levitä pinnalle 1 dl hilloa. Pursota rahka kakulle isoaukkoista pyöreää tyllaa käyttäen. Jätä reunoihin hieman tilaa, koska kakkukansi tulee levittämään täytettä sivusuunnassa.
  3. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rouhittu suklaa. Laita vaahto käyttämääsi pursotinpussiin ja pursota siitä reilu puolet rahkan päälle.
  4. Nosta kansi päälle. Laita hilloa ja lakkoja tai ananaskirsikoita kakun keskelle. Pursota loppu kerma ympärille.

Vinkki

Täytteet voi myös lusikoida.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 271 kcal
Proteiini 5,2 g
Hiilihydraatti 28,8 g
Rasva 14,7 g
Tyydyttynyt rasva 7,5 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Oivariini® juoksevaa
  • korppujauhoja
  • lakkoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search