Äitienpäiväkakku

Äitienpäiväkakku

Valmista helppo äitienpäiväkakku, jonka välissä on äideille maistuva lakkatäyte. Kakun tekoon voi osallistua perheen lapset, sillä rento kakkulook ei aseta paineita. Äitienpäivän itseleivottu kakku takaa kauniin ajatuksen lisäksi myös herkkuhetken.

50 min
helppo
281 kcal / 100g
1

Ainekset5 annosta

5 annosta
3
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
2 rkl
1 ½ dl
vehnäjauhoja
4 rkl
kaakaojauhetta
¾ dl
perunajauhoja
½ tl
leivinjauhetta

Vuokaan

korppujauhoja

Täyte ja pinnalle

1 + ½ dl
lakkahilloa
2 prk (à 200 g)
100 g
tummaa suklaata rouhittuna
1 prk (3,3 dl)
2 tl
vaniljasokeria
lakkoja tai ananaskirsikoita

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää Oivariini.
  2. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Siivilöi muna-sokerivaahtoon.
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun Ø 20 cm kakkuvuokaan. Paista 175 asteen lämpötilassa uunin alaosassa 20 min. Jäähdytä ja kumoa.
  4. Täyte

  5. Halkaise kakku. Jos kakku tarjotaan pian, kostuta kakkulevyjä esim. maidolla.
  6. Nosta pohjaosa tarjoilulautaselle. Levitä pinnalle 1 dl hilloa. Pursota rahka kakulle isoaukkoista pyöreää tyllaa käyttäen. Jätä reunoihin hieman tilaa, koska kakkukansi tulee levittämään täytettä sivusuunnassa.
  7. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rouhittu suklaa. Laita vaahto käyttämääsi pursotinpussiin ja pursota siitä reilu puolet rahkan päälle.
  8. Nosta kansi päälle. Laita hilloa ja lakkoja tai ananaskirsikoita kakun keskelle. Pursota loppu kerma ympärille.
Vinkki

Vinkki

Täytteet voi myös lusikoida.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
281 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Kalsium
43 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›