Äitienpäiväkakku

Äitienpäiväkakku

Kahden munan kakkupohjasta syntyy koko perheen helppo äitienpäiväkakku. kakun aino kakkuväli saa runsaan, äideille maistuvan lakkatäytteen. Kakun tekoon voi osallistua perheen lapset, sillä rento kakkulook on helppo. Ja muistetaan, että itseleivotun kakun sisältämä lämmin ajatus tuntuu ja maistuu aina hyvälle.

45 min
helppo
274 kcal / 100g
0
11

Ainekset4 annosta

4 annosta
2
kananmunaa
1 dl
sokeria
2 rkl
1 dl
vehnäjauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
½ dl
perunajauhoja
½ tl
leivinjauhetta

Vuokaan

korppujauhoja

Täyte ja pinnalle

1 + ½ dl
lakkahilloa
2 prk (à 200 g)
100 g
tummaa suklaata rouhittuna
1 prk (3,3 dl)
2 tl
vaniljasokeria
lakkoja tai ananaskirsikoita

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon Oivariini.
  2. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Siivilöi muna-sokerivaahtoon.
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun Ø 20 cm kakkuvuokaan. Paista 175 asteen lämpötilassa uunin alaosassa 12 - 15 min. Jäähdytä ja kumoa.
  4. Täyte

  5. Halkaise kakku. Jos kakku tarjotaan pian, kostuta kakkulevyjä hieman, esim. maidolla.
  6. Nosta pohjaosa tarjoilulautaselle. Levitä pinnalle 1 dl hilloa. Pursota rahka kakulle isoaukkoista pyöreää tyllaa käyttäen. Jätä reunoihin hieman tilaa, koska kakkukansi tulee levittämään täytettä sivusuunnassa.
  7. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rouhittu suklaa. Laita vaahto käyttämääsi pursotinpussiin ja pursota siitä reilu puolet rahkan päälle.
  8. Nosta kansi päälle. Laita hilloa ja lakkoja tai ananaskirsikoita kakun keskelle. Pursota loppu kerma ympärille.

Vinkki

Täytteet voi myös lusikoida.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
274 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Kalsium
44 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)