Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
15 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
1 pkt (300 g)
Valio Alppi Kreivi® juustoaPitkään kypsytetty Valio Alppi Kreivi® on tuhti ja moniulotteinen vuoristojuusto, jota juustomestarimme ovat kypsyttäneet vähintään…
-
1 pkt (300 g)
Valio Ritari® juustoaValio Ritari® on luonteikas kermajuusto, jota kypsytetään aina vähintään yhdeksän kuukautta. Sen maku on ylväs,…
- 2½ dl kuivaa valkoviiniä
- 1 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
- 1 tl sitruunamehua
- ¼ tl muskottipähkinää
- ripaus jauhettua valkopippuria
- 1 valkosipulin kynsi
Jaa resepti
Ohje
- Raasta juustot hienoksi raasteeksi. Voit käyttää raastinta tai monitoimikonetta.
- Sekoita kattilassa viini, maissitärkkelys ja sitruunamehu. Kuumenna sekoittaen, kunnes sakenee.
- Lisää kiehuvan kuumaan seokseen raastetut juustot pienissä erissä. Sekoita samalla, kunnes juusto on sulanut. Pidä kattilaa kuumalla levyllä, mutta älä anna kiehua. Mausta muskottipähkinällä ja pippurilla.
- Kuori valkosipuli ja hiero sillä fonduepadan sisäpinta.
- Kaada juustokastike fonduepataan. Nosta se telineeseen liekin päälle pöytään.
TARJOILUUN
- Tarjoa fonduen kanssa vaaleaa leipää tai patonkia reilunkokoisiksi kuutioiksi leikattuna (ks. leipävinkki). Sekoita fonduehaarukkaan pistetyillä leipäpaloilla kastiketta padan pohjasta ja reunoilta, jotta kastike pysyy tasaisena eikä pala pohjaan. Pienennä liekkiä sitä mukaa, kun fonduekastike vähenee.
- Tarjoa lisäkkeenä salaattia, etikkasäilykkeitä, herkkukurkkuja, oliiveja ja / tai keitettyjä porkkana- tai kukkakaalipaloja.
LEIPÄVINKKI
- Paras fondue-leipä on rapea/paksukuorinen maalaisleipä, artesanleipä tai patonki. Leipä saa olla 1 - 2 pv:n ikäistä. Leikkaa leipä mielellään siten, että jokaisen leipäpalan yksi reuna on kuorta. Varaa leipää riittävästi.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
292 kcal
Proteiini
17,4 g
Hiilihydraatti
1,2 g
Rasva
22,1 g
Tyydyttynyt rasva
13,1 g
Ravintokuitu
0,1 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- jauhettua valkopippuria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.