Alppi-Ritari juustofondue

Alppi-Ritari juustofondue

15 min
keskitaso
292 kcal / 100g
0
1

Juustofondue on sveitsiläinen tapa viettää iltaa ja nauttia samalla hyvästä ruoasta ja seurasta. Varaa juustofonduen lisäkkeeksi esim. herkkukurkkuja, paprikaa, omenalohkoja, keitettyä perunaa, porkkanaa ja/tai kukkakaalia. Itse dippaukseen sopii parhaiten vaalea leipä, esim. patonki.

Ainekset

5 annosta
1 pkt (300 g)
1 pkt (300 g)
2 ½ dl
kuivaa valkoviiniä , esim. Sauvignon Blanc
1 rkl
maissitärkkelystä (Maizena)
1 tl
sitruunamehua
¼ tl
muskottipähkinää
ripaus
jauhettua valkopippuria
1
valkosipulin kynsi

Ohje

  1. Raasta juustot hienoksi raasteeksi. Voit käyttää raastinta tai monitoimikonetta.
  2. Sekoita kattilassa viini, maissitärkkelys ja sitruunamehu. Kuumenna sekoittaen, kunnes sakenee.
  3. Lisää kiehuvan kuumaan seokseen raastetut juustot pienissä erissä. Sekoita samalla, kunnes juusto on sulanut. Pidä kattilaa kuumalla levyllä, mutta älä anna kiehua. Mausta muskottipähkinällä ja pippurilla.
  4. Kuori valkosipuli ja hiero sillä fonduepadan sisäpinta.
  5. Kaada juustokastike fonduepataan. Nosta se telineeseen liekin päälle pöytään.
  6. TARJOILUUN

  7. Tarjoa fonduen kanssa vaaleaa leipää tai patonkia reilunkokoisiksi kuutioiksi leikattuna (ks. leipävinkki). Sekoita fonduehaarukkaan pistetyillä leipäpaloilla kastiketta padan pohjasta ja reunoilta, jotta kastike pysyy tasaisena eikä pala pohjaan. Pienennä liekkiä sitä mukaa, kun fonduekastike vähenee.
  8. Tarjoa lisäkkeenä salaattia, etikkasäilykkeitä, herkkukurkkuja, oliiveja ja / tai keitettyjä porkkana- tai kukkakaalipaloja.

Vinkki

Paras fondue-leipä on rapea/paksukuorinen maalaisleipä, artesanleipä tai patonki. Leipä saa olla 1 - 2 pv:n ikäistä. Leikkaa leipä mielellään siten, että jokaisen leipäpalan yksi reuna on kuorta. Varaa leipää riittävästi.
Alkuun
Lihasalaatti
20 min
Jälkeen
Kääretorttukakku
50 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
292 kcal
Proteiini
17 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
22 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
501 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)