Alppi-Ritari juustofondue

Alppi-Ritari juustofondue
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Alppi-Ritari juustofondue

Alppi-Ritari juustofondue

Juustofondue on sveitsiläinen tapa viettää iltaa ja nauttia samalla hyvästä ruoasta ja seurasta. Varaa juustofonduen lisäkkeeksi esim. herkkukurkkuja, paprikaa, omenalohkoja, keitettyä perunaa, porkkanaa ja/tai kukkakaalia. Itse dippaukseen sopii parhaiten vaalea leipä, esim. patonki.

Valmistusaika

Työaika
15 min
Yhteensä
15 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta
1 pkt (300 g)
1 pkt (300 g)
2 ½ dl
kuivaa valkoviiniä , esim. Sauvignon Blanc
1 rkl
maissitärkkelystä (Maizena)
1 tl
sitruunamehua
¼ tl
muskottipähkinää
ripaus
jauhettua valkopippuria
1
valkosipulin kynsi

Ohje

  1. Raasta juustot hienoksi raasteeksi. Voit käyttää raastinta tai monitoimikonetta.
  2. Sekoita kattilassa viini, maissitärkkelys ja sitruunamehu. Kuumenna sekoittaen, kunnes sakenee.
  3. Lisää kiehuvan kuumaan seokseen raastetut juustot pienissä erissä. Sekoita samalla, kunnes juusto on sulanut. Pidä kattilaa kuumalla levyllä, mutta älä anna kiehua. Mausta muskottipähkinällä ja pippurilla.
  4. Kuori valkosipuli ja hiero sillä fonduepadan sisäpinta.
  5. Kaada juustokastike fonduepataan. Nosta se telineeseen liekin päälle pöytään.
  6. TARJOILUUN

  7. Tarjoa fonduen kanssa vaaleaa leipää tai patonkia reilunkokoisiksi kuutioiksi leikattuna (ks. leipävinkki). Sekoita fonduehaarukkaan pistetyillä leipäpaloilla kastiketta padan pohjasta ja reunoilta, jotta kastike pysyy tasaisena eikä pala pohjaan. Pienennä liekkiä sitä mukaa, kun fonduekastike vähenee.
  8. Tarjoa lisäkkeenä salaattia, etikkasäilykkeitä, herkkukurkkuja, oliiveja ja / tai keitettyjä porkkana- tai kukkakaalipaloja.
Vinkki

Vinkki

Paras fondue-leipä on rapea/paksukuorinen maalaisleipä, artesanleipä tai patonki. Leipä saa olla 1 - 2 pv:n ikäistä. Leikkaa leipä mielellään siten, että jokaisen leipäpalan yksi reuna on kuorta. Varaa leipää riittävästi.
Alkuun
Lihasalaatti
20 min
Jälkeen
Kääretorttukakku
50 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
292 kcal
Proteiini
17 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.