Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Alppi-Ritari juustofondue

Juustofondue on sveitsiläinen tapa viettää iltaa ja nauttia samalla hyvästä ruoasta ja seurasta. Varaa juustofonduen lisäkkeeksi esim. herkkukurkkuja, paprikaa, omenalohkoja, keitettyä perunaa, porkkanaa ja/tai kukkakaalia. Itse dippaukseen sopii parhaiten vaalea leipä, esim. patonki.

Alppi-Ritari juustofondue
Alppi-Ritari juustofondue

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (300 g)
    Valio Alppi Kreivi® juustoa
    Pitkään kypsytetty Valio Alppi Kreivi® on tuhti ja moniulotteinen vuoristojuusto, jota juustomestarimme ovat kypsyttäneet vähintään…
    Valio Alppi Kreivi® e300 g
  • 1 pkt (300 g)
    Valio Ritari® juustoa
    Valio Ritari® on luonteikas kermajuusto, jota kypsytetään aina vähintään yhdeksän kuukautta. Sen maku on ylväs,…
    Valio Ritari® e300 g
  • 2½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
  • 1 tl sitruunamehua
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • ripaus jauhettua valkopippuria
  • 1 valkosipulin kynsi

Ohje

  1. Raasta juustot hienoksi raasteeksi. Voit käyttää raastinta tai monitoimikonetta.
  2. Sekoita kattilassa viini, maissitärkkelys ja sitruunamehu. Kuumenna sekoittaen, kunnes sakenee.
  3. Lisää kiehuvan kuumaan seokseen raastetut juustot pienissä erissä. Sekoita samalla, kunnes juusto on sulanut. Pidä kattilaa kuumalla levyllä, mutta älä anna kiehua. Mausta muskottipähkinällä ja pippurilla.
  4. Kuori valkosipuli ja hiero sillä fonduepadan sisäpinta.
  5. Kaada juustokastike fonduepataan. Nosta se telineeseen liekin päälle pöytään.

TARJOILUUN

  1. Tarjoa fonduen kanssa vaaleaa leipää tai patonkia reilunkokoisiksi kuutioiksi leikattuna (ks. leipävinkki). Sekoita fonduehaarukkaan pistetyillä leipäpaloilla kastiketta padan pohjasta ja reunoilta, jotta kastike pysyy tasaisena eikä pala pohjaan. Pienennä liekkiä sitä mukaa, kun fonduekastike vähenee.
  2. Tarjoa lisäkkeenä salaattia, etikkasäilykkeitä, herkkukurkkuja, oliiveja ja / tai keitettyjä porkkana- tai kukkakaalipaloja.

LEIPÄVINKKI

  1. Paras fondue-leipä on rapea/paksukuorinen maalaisleipä, artesanleipä tai patonki. Leipä saa olla 1 - 2 pv:n ikäistä. Leikkaa leipä mielellään siten, että jokaisen leipäpalan yksi reuna on kuorta. Varaa leipää riittävästi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 292 kcal
Proteiini 17,4 g
Hiilihydraatti 1,2 g
Rasva 22,1 g
Tyydyttynyt rasva 13,1 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • jauhettua valkopippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search