Siirry sisältöön
Pekoni-juustofondue

Pekoni-juustofondue

Fondueen voi valmistaa erilaisista juustoista. Emmental ja Mustaleima raasteet muodostavat toisiaan täydentävän makuparin. Lihanystävä lisää fondueen joukkoon pekonia.

Pekoni-juustofondue

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (120 g) fileepekonia
  • 2 dl
    Valio ruokakermaa
    Laktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
    Valio ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 1 pussi (400 g)
    Valio Emmental raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)
  • 1 pussi (130 g)
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste
  • ½ rkl Worcestershire-kastiketta
  • 1 rkl sinappia
  • 1 rkl konjakkia

Ohje

  1. Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi. Paahda paistokasarissa rapeiksi keskilämmöllä. Siirrä pois pekonit lautaselle
  2. Vatkaa kasarissa kerma, viini, sitruunamehu ja maissitärkkelysjauho. Kuumenna seos koko ajan sekoittaen kiehuvaksi.
  3. Lisää juustot pienissä erissä. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Lisää pekonit. Mausta. Lisää halutessasi konjakki.
  4. Siirrä kiehuvan kuuma fondue kattilasta fonduepataan tarjoilua varten. Nosta pata telineeseen liekin päälle.
  5. Tarjoa fonduen kanssa dipattavaksi reilunkokoisia patonki- tai ranskanleipäkuutioita, lihapullia, broileripaloja. Myös salaatti sopii fonduen kanssa tarjottavaksi.

Vinkki

Fondueta on sekoitettava jatkuvasti fonduehaarukassa olevalla leipäpalalla, ettei seos pala pohjaan ja pysyy tasaisena. Leikkaa dipattava leipä reilunkokoisiksi paloiksi.

Leipä saa olla mielellään 1 - 2 pv:n ikäistä

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 224 kcal
Proteiini 12,6 g
Hiilihydraatti 2,7 g
Rasva 16,3 g
Tyydyttynyt rasva 8,9 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search