Pekoni-juustofondue

Pekoni-juustofondue
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Pekoni-juustofondue

Pekoni-juustofondue

Fondueen voi valmistaa erilaisista juustoista. Emmental ja Mustaleima raasteet muodostavat toisiaan täydentävän makuparin. Lihanystävä lisää fondueen joukkoon pekonia.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta
1 pkt (120 g)
fileepekonia
2 dl
2 dl
kuivaa valkoviiniä
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
maissitärkkelystä
1 pussi (400 g)
1 pussi (130 g)
½ rkl
Worcestershire-kastiketta
1 rkl
sinappia
( 1 rkl
konjakkia )

Ohje

  1. Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi. Paahda paistokasarissa rapeiksi keskilämmöllä. Siirrä pois pekonit lautaselle
  2. Vatkaa kasarissa kerma, viini, sitruunamehu ja maissitärkkelysjauho. Kuumenna seos koko ajan sekoittaen kiehuvaksi.
  3. Lisää juustot pienissä erissä. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Lisää pekonit. Mausta. Lisää halutessasi konjakki.
  4. Siirrä kiehuvan kuuma fondue kattilasta fonduepataan tarjoilua varten. Nosta pata telineeseen liekin päälle.
  5. Tarjoa fonduen kanssa dipattavaksi reilunkokoisia patonki- tai ranskanleipäkuutioita, lihapullia, broileripaloja. Myös salaatti sopii fonduen kanssa tarjottavaksi.
Vinkki

Vinkki

* Fondueta on sekoitettava jatkuvasti fonduehaarukassa olevalla leipäpalalla, ettei seos pala pohjaan ja pysyy tasaisena. Leikkaa dipattava leipä reilunkokoisiksi paloiksi.* Leipä saa olla mielellään 1 - 2 pv:n ikäistä
Alkuun
Tarte Tatin juureksista
1 h 50 min
Jälkeen
Rosmariinijäätelö ja karamellisoidut hedelmät
2 h 45 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
261 kcal
Proteiini
16 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.