Juustofondue

Juustofondue

Fondue on seurallinen ja innostava ruoka, sillä jokainen syö "samasta padasta". Pata laitetaan keskelle pöytää ja kukin kastaa tarjolla olevia suupaloja tikun nokassa lämpimään juustokastikkeeseen. Fondue sopiikin mainiosti yhteiseen illanviettoon perheen ja ystävien kesken. Se on ohjelmanumero jo sellaisenaan!

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 pkt (300 g)
1 pkt (350 g)
Valio Emmental punaleimaa

tai 1 pktValio Alppi Kreivi® juustoa
3 dl
kuivaa valkoviiniä
1 rkl
maissitärkkelystä (Maizena)
1 tl
sitruunamehua
¼ tl
rouhittua mustapippuria
1
valkosipulin kynsi
2 rkl
kirsikkaviinaa

Ohje

  1. Raasta juustot hienoksi raasteeksi. Voit käyttää myös monitoimikonetta
  2. Sekoita kattilassa viini, maissitärkkelys ja sitruunamehu. Kuumenna sekoittaen
  3. Lisää kiehuvan kuumaan seokseen raastetut juustot pienissä erissä. Sekoita kunnes juusto on sulanut. Mausta.
  4. Kaada juustokastike fonduepataan. Nosta se telineeseen liekin päälle pöytään.
  5. Tarjoa kastettavaksi reilunkokoisia (ranskan)leipä- tai patonkikuutioita sekä juuri ja juuri kypsäksi keitettyjä porkkana- tai kukkakaalipaloja. Sekoita kastettavilla raaka-aineilla kastiketta pohjasta saakka, jotta kastike pysyy tasaisena eikä pala pohjaan.
  6. Lisäksi voit tarjota esim. salaattia, aurinkokuivattuja tomaatteja, etikkasäilykkeitä, herkkukurkkuja ja oliiveja.
Vinkki

Vinkki

* Vaihteeksi voit maustaa fonduen Valio AURA sinihomejuustolla.* Leipä saa olla mielellään 1 - 2 pv:n ikäistä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
284 kcal
Proteiini
18 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,8 g
Kalsium
549 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›