Juustofondue

Juustofondue
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Juustofondue

Juustofondue

Fondue on seurallinen ja innostava ruoka, sillä jokainen syö "samasta padasta". Pata laitetaan keskelle pöytää ja kukin kastaa tarjolla olevia suupaloja tikun nokassa lämpimään juustokastikkeeseen. Fondue sopiikin mainiosti yhteiseen illanviettoon perheen ja ystävien kesken. Se on ohjelmanumero jo sellaisenaan!

Valmistusaika

Työaika
20 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 pkt (300 g)
1 pkt (350 g)
Valio Emmental punaleimaa

tai 1 pktValio Alppi Kreivi® juustoa
3 dl
kuivaa valkoviiniä
1 rkl
maissitärkkelystä (Maizena)
1 tl
sitruunamehua
¼ tl
rouhittua mustapippuria
1
valkosipulin kynsi
( 2 rkl
kirsikkaviinaa )

Ohje

  1. Raasta juustot hienoksi raasteeksi. Voit käyttää myös monitoimikonetta.
  2. Sekoita kattilassa viini, maissitärkkelys ja sitruunamehu. Kuumenna sekoittaen.
  3. Lisää kiehuvan kuumaan seokseen raastetut juustot pienissä erissä. Sekoita kunnes juusto on sulanut. Mausta.
  4. Kaada juustokastike fonduepataan. Nosta se telineeseen liekin päälle pöytään.
  5. Tarjoa kastettavaksi reilunkokoisia leipä- tai patonkikuutioita sekä muita lisukkeita makusi mukaan. Sekoita kastettavilla raaka-aineilla kastiketta pohjasta saakka, jotta kastike pysyy tasaisena eikä pala pohjaan.
Vinkki

Vinkki

* Vaihteeksi voit maustaa fonduen Valio AURA sinihomejuustolla.* Leipä saa olla mielellään 1 - 2 pv:n ikäistä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
284 kcal
Proteiini
18 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.