
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Yhteensä
20 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
1 pkt (300 g)
Valio Ritari® juustoaValio Ritari® on luonteikas kermajuusto, jota kypsytetään aina vähintään yhdeksän kuukautta. Sen maku on ylväs,…
-
1 pkt (350 g)
Valio Emmental punaleimaaValio Emmental punaleima on voimakas ja aromaattinen emmentaljuusto, jota juustomestarimme ovat kypsyttäneet perinteisellä emmental-reseptillä vähintään…
-
1 pkt (300 g) Valio Alppi Kreivi® juustoa
Voit kokeilla myös -
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
- 1 tl sitruunamehua
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 1 valkosipulin kynsi
- 2 rkl kirsikkaviinaa
Jaa resepti
Ohje
- Raasta juustot hienoksi raasteeksi. Voit käyttää myös monitoimikonetta.
- Sekoita kattilassa viini, maissitärkkelys ja sitruunamehu. Kuumenna sekoittaen.
- Lisää kiehuvan kuumaan seokseen raastetut juustot pienissä erissä. Sekoita kunnes juusto on sulanut. Mausta.
- Kaada juustokastike fonduepataan. Nosta se telineeseen liekin päälle pöytään.
- Tarjoa kastettavaksi reilunkokoisia leipä- tai patonkikuutioita sekä muita lisukkeita makusi mukaan. Sekoita kastettavilla raaka-aineilla kastiketta pohjasta saakka, jotta kastike pysyy tasaisena eikä pala pohjaan.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
284 kcal
Proteiini
18,4 g
Hiilihydraatti
1 g
Rasva
20,8 g
Tyydyttynyt rasva
12,4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa