Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Aprikoosi-mantelileivokset

Ilahduta lähimmäisiäsi ja valmista kahvipöytään tai teen seuraksi aprikoosilla ja mantelilla maustettuja leivoksia.

Aprikoosi-mantelileivokset
Aprikoosi-mantelileivokset

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ dl sokeria
  • 125 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 kananmuna
  • ½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Väliin

  • 1½ dl paistonkestävää aprikoosimarmeladia

Täyte

  • 3 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 75 g
    Valio voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 120 g (3 dl) mantelijauhetta

Päälle

  • ½ dl mantelilastuja

Tarjoiluun


Ohje

  1. Sekoita monitoimikoneessa pohjan kuivat aineet. Lisää jääkaappikylmä voi paloiteltuna ja anna koneen käydä kunnes seos on murumainen. Lisää muna ja maito. Pyöräytä nopeasti sekaisin, ettei taikina sitkisty. (Voit valmistaa taikinan myös käsin.)
  2. Varaa 32 x 22 cm:n vuoka ja vähän isomman kokoinen leivinpaperi. Taputtele tai kauli taikina levyksi leivinpaperilla, jonka alla on märkä pyyhe liukumista estämässä. Siirrä levy leivinpapereineen vuokaan. Taikinan tulee nousta 2 - 3 cm vuoan reunoille.
  3. Sivele pohjalle aprikoosimarmeladi. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula ja mantelijauhe. Kaada seos marmeladin päälle pohjalle. Ripottele päälle mantelilastut.
  4. Paista 175 asteessa n. 25 min. Paloittele jäähtyneenä.
  5. Tarjoile lisänä löysäksi vaahdoksi vatkattua (kevyesti sokeroitua) kermavaahtoa

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 381 kcal
Proteiini 8,9 g
Hiilihydraatti 32,9 g
Rasva 23,2 g
Tyydyttynyt rasva 8,4 g
Ravintokuitu 3 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Keittiön kuohukermaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search