Siirry sisältöön
Artisokka-perunapizza

Artisokka-perunapizza

Kaipaatko vaihtelua pizzaan? Korvaa tomaattikastike lempeän maukkaalla maa-artisokkakastikkeella ja viipaloi täytteeksi perunaa sekä latva-artisokkaa. Pizzan mehevyyden takaa timjamilla maustettu smetana. Tämä herkku sopii myös kasvisruokailijoille.

Artisokka-perunapizza

Ainesosat

uunipellillinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 1½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ¼ pkt (à 50 g) hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl vehnäjauhoja

Maa-artisokkakastike

  • 200 g maa-artisokkaa
  • 2 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 2 vartta timjamia
  • ¼ tl suolaa
  • 1 tl vaaleaa balsamiviinietikkaa

Täytteet

  • 1 dl (50 g)
    Valio Emmental punaleima raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e400 g raaste (punaleima)
  • 2 keitettyä perunaa
  • 100 g latva-artisokkaa persiljamarinadissa
  • 1 sipuli
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • 1 pkt (120 g)
    Valio smetanaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 rkl timjamia

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva siihen. Lisää suola ja vehnäjauhot. Vaivaa tasaiseksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Valmista sillä aikaa maa-artisokkakastike: Kuori maa-artisokat. Paloittele. Laita kattilaan ne sekä maito ja timjaminoksat. Keitä miedolla lämmöllä n. 15 min, kunnes artisokat ovat pehmenneet. Poista timjaminoksat. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja balsamietikalla.
  3. Taputtele taikina öljytyin käsin leivinpaperille uunipellille.
  4. Levitä pohjalle maa-artisokkakastike. Ripottele päälle juustoraaste. Viipaloi perunat ja sipuli ja puolita latva-artisokat. Asettele ne ja pinjansiemenet juustoraasteen päälle.
  5. Paista uunin alaosassa alalämmöllä 225 asteessa 15 min.
  6. Mausta smetana pippurilla ja hienonnetulla timjamilla. Lusikoi paistetun pizzan päälle smetanaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 154 kcal
Proteiini 4,8 g
Hiilihydraatti 17,2 g
Rasva 6,7 g
Tyydyttynyt rasva 3,3 g
Ravintokuitu 2,2 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search