Artisokka-perunapizza

Artisokka-perunapizza

1 h 5 min
keskitaso
159 kcal / 100g
2
1

Kaipaatko vaihtelua pizzaan? Korvaa tomaattikastike lempeän maukkaalla maa-artisokkakastikkeella ja viipaloi täytteeksi perunaa sekä latva-artisokkaa. Pizzan mehevyyden takaa timjamilla maustettu smetana. Tämä herkku sopii myös kasvisruokailijoille.

Ainekset

1 uunipellillinen

Pohja

1 ½ dl
¼ pkt (à 50 g)
hiivaa
½ tl
suolaa
3 dl
vehnäjauhoja

Maa-artisokkakastike

200 g
maa-artisokkaa
2 dl
2 vartta
timjamia
¼ tl
suolaa
1 tl
vaaleaa balsamietikkaa

Täytteet

1 dl
2
keitettyä perunaa
100 g
latva-artisokkaa persiljamarinadissa
1
sipuli
½ dl
pinjansiemeniä
1 pkt (120 g)
½ tl
mustapippuria
2 rkl
timjamia

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva siihen. Lisää suola ja vehnäjauhot. Vaivaa tasaiseksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Valmista sillä aikaa maa-artisokkakastike: Kuori maa-artisokat. Paloittele. Laita kattilaan ne sekä maito ja timjaminoksat. Keitä miedolla lämmöllä n. 15 min, kunnes artisokat ovat pehmenneet. Poista timjaminoksat. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja balsamietikalla.
  3. Taputtele taikina öljytyin käsin leivinpaperille uunipellille.
  4. Levitä pohjalle maa-artisokkakastike. Ripottele päälle juustoraaste. Viipaloi perunat ja sipuli ja puolita latva-artisokat. Asettele ne ja pinjansiemenet juustoraasteen päälle.
  5. Paista uunin alaosassa alalämmöllä 225 asteessa 15 min.
  6. Mausta smetana pippurilla ja hienonnetulla timjamilla. Lusikoi paistetun pizzan päälle smetanaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
159 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
8 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
112 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)