
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 5 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
1½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- ¼ pkt (à 50 g) hiivaa
- ½ tl suolaa
- 3 dl vehnäjauhoja
Maa-artisokkakastike
- 200 g maa-artisokkaa
-
2 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 2 vartta timjamia
- ¼ tl suolaa
- 1 tl vaaleaa balsamiviinietikkaa
Täytteet
-
1 dl (50 g)
Valio Emmental punaleima raastettaValio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
- 2 keitettyä perunaa
- 100 g latva-artisokkaa persiljamarinadissa
- 1 sipuli
- ½ dl pinjansiemeniä
-
1 pkt (120 g)
Valio smetanaaValio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
- ½ tl mustapippuria
- 2 rkl timjamia
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva siihen. Lisää suola ja vehnäjauhot. Vaivaa tasaiseksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
- Valmista sillä aikaa maa-artisokkakastike: Kuori maa-artisokat. Paloittele. Laita kattilaan ne sekä maito ja timjaminoksat. Keitä miedolla lämmöllä n. 15 min, kunnes artisokat ovat pehmenneet. Poista timjaminoksat. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja balsamietikalla.
- Taputtele taikina öljytyin käsin leivinpaperille uunipellille.
- Levitä pohjalle maa-artisokkakastike. Ripottele päälle juustoraaste. Viipaloi perunat ja sipuli ja puolita latva-artisokat. Asettele ne ja pinjansiemenet juustoraasteen päälle.
- Paista uunin alaosassa alalämmöllä 225 asteessa 15 min.
- Mausta smetana pippurilla ja hienonnetulla timjamilla. Lusikoi paistetun pizzan päälle smetanaa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
149 kcal
Proteiini
4,7 g
Hiilihydraatti
16,3 g
Rasva
6,7 g
Tyydyttynyt rasva
3,3 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa