Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

AURA kasvispizza

Itsetehty tomaattikastike on vaivan väärti. Sen voi valmistaa jo vaikka edellisenä päivänä.

AURA kasvispizza
AURA kasvispizza

Ainesosat

uunipellillinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 25 g hiivaa
  • 2 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 5 dl durumvehnäjauhoja

Tomaattikastike

  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 rkl basilikaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl balsamiviinietikkaa

Päälle

  • 150 g artisokan sydämiä
  • 200 g tuoreita herkkusieniä viipaleina
  • 1½ dl aurinkokuivattua tomaattia suikaleina
  • ¾ dl mustia oliiveja viipaleina
  • 1 pussi (150 g)
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste
  • 1 pussi (150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto

Tarjoiluun

  • 1 ruukku rucolaa

Ohje

  1. Valmista ensin tomaattikastike: Mittaa kaikki tomaattikastikkeen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen n. 30 min. Jäähdytä.
  2. Valmista pohja: Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
  3. Kauli tai taputtele taikina uunipannun kokoiseksi tai 2 - 4 pyöreäksi pohjaksi. Nosta pohja leivinpaperin päälle.
  4. Levitä tomaattikastike pizzapohjalle. Leikkaa artisokan sydämet neljään osaan ja levitä tomaattikastikkeen päälle suikaloitujen tomaattien sekä viipaloitujen herkkusienten ja oliivien kanssa. Ripottele viimeiseksi pintaan juustoraaste ja AURA muru.
  5. Paista 250 asteessa n. 10 - 12 min. Tarjoile heti rucolan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 170 kcal
Proteiini 6,7 g
Hiilihydraatti 15 g
Rasva 8,4 g
Tyydyttynyt rasva 3 g
Ravintokuitu 4 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search