Avokado-salaattipiirakka

Avokado-salaattipiirakka

Avokadotahnalla täytetty piirakka on näppärä valmistaa, sillä voit tehdä piirakkapohjan jo hyvissä ajoin etukäteen. Piirakkapohjan ilman täytteitä voi myös pakastaa. Piirakan täytteitä on myös helppo varioida, jos kaipaat vaihtelua.

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

200 g
2 dl
gluteenitonta jauhoseosta
2 dl
kaurahiutaleita (, tarkista gluteenittomuus!)

Täyte

3
avokadoa
1 rkl
limemehua
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
50 g
ilmakuivattua kinkkua
125 g
keltaisia kirsikkatomaatteja
100 g
rucolaa
½ dl
tuoreita yrttejä , esim. lehtipersija tai basilika
2 rkl
pinjansiemeniä paahdettuna

Ohje

  1. Sekoita pohjan ainekset. Taputtele taikina irtopohjaisen piirakkavuoan (Ø 24- 26 cm) pohjalle.
  2. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 12 - 15 min.
  3. Puolita avokadot ja poista kivet. Lusikoi hedelmäliha kulhoon, soseuta. Mausta limemehulla, suolalla ja pippurilla. Levitä seos jäähtyneen piirakkapohjan päälle.
  4. Asettele avokadotäytteen päälle ilmakuivatut kinkut, puolitetut tomaatit ja pesty sekä kuivattu rucola. Viimeistele yrteillä ja paahdetuilla pinjansiemenillä.
  5. Tarjoa avokadopiirakka pikkusuolaisena tai lounaspiirakkana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
244 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,4 g
Kalsium
58 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)