Avokadojäädyke ja mansikkamelba

Avokadojäädyke ja mansikkamelba

10 h 30 min
keskitaso
218 kcal / 100g
1
2

Jos haluat kokeilla avokadoa uudella tapaa, kokeile sitä tähän jälkiruokaan.

Ainekset

20 annosta
2 dl
sokeria
1 dl
vettä
1 dl (tuoretta)
limettimehua
1 dl
likööriä esim. Pisang Ambon
3
avokadoa
2 rasiaa (à 200 g)
1 rkl
vaniljasokeria
4 dl

Mansikkamelba

½ l
mansikoita
1 dl
sokeria
½ dl
likööriä esim. lakka tai mansikka

Ohje

  1. Mittaa sokeri, limettimehu ja vesi kattilaan ja keitä sekoittaen, kunnes liemi sakenee. Anna jäähtyä hiukan.
  2. Lisää joukkoon likööri, soseutetut avokadot, tuorejuusto, vaniljasokeri ja vaahdotettu kerma.
  3. Kaada seos esim. muoviseen 2 litran jäädykevuokaan ja sulje kannella. Pakasta seuraavaan päivään.
  4. Kumoa jäädyke tarjoiluvadille ja anna olla huoneenlämmössä n. 1/2 tuntia ennen tarjoilua.
  5. Valmista mansikkamelba: Soseuta mansikat ja purista sose siivilän läpi. Mausta sokerilla ja liköörillä. Tarjoa jäädykkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
218 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
14 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
18 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)