Kirsikkajäädyke

Kirsikkajäädyke

12 h 20 min
keskitaso
274 kcal / 100g
0
0

Mehevän punaisista kirsikoista syntyy herkku jos toinenkin. Tämä jäädyke valmistetaan kirsikkahillosta, joten sitä voi tehdä myös kirsikkasesongin päättyessä.

Ainekset

10 annosta
1 rasia (200 g)
½ dl
tomusokeria
2 dl
kirsikkahilloa
2 - 3 rkl
likööriä , esim. kirsikka- tai lakkalikööriä
4 dl

Koristeluun

tuoreita kirsikoita

Ohje

  1. Sekoita tuorejuustoon tomusokeri, hillo ja likööri
  2. Vaahdota kerma ja lisää se varovasti nostellen muiden ainesten joukkoon. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun, 1,5 litran jäädykevuokaan. Peitä vuoka ja pakasta yön yli.
  3. Kasta vuoka kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluvadille. Anna temperoitua n. 20 min. ennen tarjoilua. Koristele jäädyke tuoreilla kirsikoilla.

Vinkki

* Korvaa kirsikkahillo esim. vadelma-, mustaherukka tai lakkahillolla ja vastaavalla marjaliköörillä. Koristele ko. marjoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
274 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
21 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
33 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)