
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
10 h
Yhteensä
10 h 15 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
Arvostele
4
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa luumu-kaneliValion maustettujen rahkojen kausimaku luumu-kaneli sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja…
- 100 g piparimuruja
- 3 rkl fariinisokeria
- 1 tl piparkakkumaustetta
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Puolukkakastike
- 1½ dl sokeroimatonta puolukkasurvosta
- 2 dl vettä
- ½ dl sokeria
- ½ rkl perunajauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Lisää kaikki aineet rahkaan, vaahdotettu kerma viimeisenä.
- Kaada massa jäädyke- tai kakkuvuokaan. Anna pakastua seuraavaan päivään.
- Valmista puolukkakastike keittämällä puolukkasurvosta ja vettä muutama minuutti. Siivilöi liemi ja mausta sokerilla. Liuota perunajauhot pieneen määrään vettä ja lisää joukkoon hyvin sekoittaen. Kun kastike kiehahtaa, nosta pois levyltä.
- Kumoa jäädyke (kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen) tarjoiluvadille, koristele puolukoilla ja halutessasi kermavaahdolla. Jäädyke saa temperoitua huoneenlämmössä noin 30 - 50 min.
- Tarjoa lämpimän puolukkakastikkeen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
192 kcal
Proteiini
2,8 g
Hiilihydraatti
20,5 g
Rasva
10,9 g
Tyydyttynyt rasva
6,4 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa