Kirsikkasemifreddo

Kirsikkasemifreddo

Semifreddoa nautitaan jäätelön tavoin. Se on helposti muunneltavissa sesongin raaka-aineiden mukaan eikä sen valmistamiseen tarvita jäätelökonetta.

Ainekset8 annosta

8 annosta
1 dl
kirsikkahilloa
2 tl
vaniljasokeria
3 dl
2 dl

Kirsikkasiirappi

½ dl
vettä
1 dl
kirsikkahilloa
1 rkl
sokeria
1 tl
balsamiviinietikkaa

Ohje

  1. Sekoita kirsikkahillo ja vaniljasokeri luonnonjogurttiin. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää jogurttiseos ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kaada seos kannelliseen rasiaan tai peitä astia tuorekelmulla ja pakasta n. 4 tuntia.
  3. Valmista siirappi lisäämällä kaikki ainekset kattilaan ja keitä n. 5 min.
  4. Jaa puoliksi jäätynyt semifreddo annosmaljoihin jäätelökauhalla tai tukevalla lusikalla. Tarjoa lisänä kirsikkasiirappia.

Vinkki

* Voit myös valmistaa semifreddot valmiiksi esim. edellisenä päivänä silikonisiin tai metallisiin annosvuokiin. Irrota semifreddot vuoista ja anna pehmetä huoneenlämmössä n. 1/2 tuntia tai jääkaapissa 45 min. Mikäli teet semifreddot metallisiin vuokiin, kasta ne kuumassa vedessä nopeasti ennen jäädykkeiden kumoamista.* Semifreddon voi myös pakastaa rengaskakkuvuoassa. Irrota kuten edellä. Anna pehmetä jääkaapissa n. tunti ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
172 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g
Kalsium
79 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)