Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kirsikkasemifreddo

Semifreddoa nautitaan jäätelön tavoin. Se on helposti muunneltavissa sesongin raaka-aineiden mukaan eikä sen valmistamiseen tarvita jäätelökonetta.

Kirsikkasemifreddo
Kirsikkasemifreddo

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kirsikkasiirappi

  • ½ dl vettä
  • 1 dl kirsikkahilloa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl balsamiviinietikkaa

Ohje

  1. Sekoita kirsikkahillo ja vaniljasokeri luonnonjogurttiin. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää jogurttiseos ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kaada seos kannelliseen rasiaan tai peitä astia tuorekelmulla ja pakasta n. 4 tuntia.
  3. Valmista siirappi lisäämällä kaikki ainekset kattilaan ja keitä n. 5 min.
  4. Jaa puoliksi jäätynyt semifreddo annosmaljoihin jäätelökauhalla tai tukevalla lusikalla. Tarjoa lisänä kirsikkasiirappia.

Vinkki

Voit myös valmistaa semifreddot valmiiksi esim. edellisenä päivänä silikonisiin tai metallisiin annosvuokiin. Irrota semifreddot vuoista ja anna pehmetä huoneenlämmössä n. 1/2 tuntia tai jääkaapissa 45 min. Mikäli teet semifreddot metallisiin vuokiin, kasta ne kuumassa vedessä nopeasti ennen jäädykkeiden kumoamista.

Semifreddon voi myös pakastaa rengaskakkuvuoassa. Irrota kuten edellä. Anna pehmetä jääkaapissa n. tunti ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 173 kcal
Proteiini 2,2 g
Hiilihydraatti 15 g
Rasva 11,4 g
Tyydyttynyt rasva 6,6 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search