Siirry sisältöön
Rapea kirsikkapiirakka

Raaka-aine

Kirsikka kruunaa kakut, leivonnaiset ja välipalat

Tummanpunaisista, mehukkaista ja hienostuneen makuisista kirsikoista valmistuvat niin maukkaat piiraat, kakut, jälkkärit kuin välipalatkin. Katso herkulliset kirsikkareseptit!

Kirsikka leivonnassa, jälkiruoissa ja välipaloissa

Makeat kirsikat maistuvat sellaisenaan, mutta sopivat mainiosti myös kakkuihin, leivonnaisiin tai vaikkapa tuorepuuroon. Kirsikan vivahteikas maku tuo makeisiin herkkuihin juhlan tuntua.

Kirsikka kruunaa monet kakut: kokeile marenkisia britaruutuja tai pavlovaa. Tuoreet kirsikat koristavat somasti vaaleanpunaista kirsikkakakkua, kun taas mantelikuorrutteisessa toscakakussa kokonaiset kirsikat piiloutuvat kakun sisään. Suklaan kera kirsikan maku pääsee uusiin sfääreihin. Kokeile vaikkapa schwarzwaldin kakkua, pähkinäsuklaista kirsikkakääretorttua tai Kinuskikissan kirsikkaista suklaakakkua.

Kirsikka sopii mainiosti myös välipaloihin. Helpot kirsikkaherkut valmistuvat jogurtista ja kirsikkahillosta, tuoreet tai pakastekirsikat tuovat välipalaan kauniin syvän värin. Kirsikkatuorepuuro ja jäätelömäiset kirsikkapuikot ovat erinomaisia välipaloja, sillä ne voi tehdä etukäteen kylmään odottamaan nälkää.


Kirsikan makua helposti

Kirsikkasesonkia ei aina malta odottaa. Valio Keittiön maustettu rahka kirsikka pitää huolen, että kirsikkaleivokset onnistuvat ympäri vuoden, ja Valio Kreikkalainen jogurtti kirsikka pelastaa pahimmassa kirsikkahimossa.


Search