Helppo mokkajäädyke

Helppo mokkajäädyke

Lempeä kahvin makuinen jäädyke on todella helppo valmistaa ja kelpaa tarjota paremmassakin kahvi- tai jälkiruokapöydässä. Herkulliset keksipalat tuovat makua ja tekstuuria jäädykkeeseen Valmista jäädyke kätevästi irtopohjavuokaan.

4 h 15 min
helppo
233 kcal / 100g
1
0

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 prk (2,5 dl)
2 prk
4 kpl
keksejä , Bastogne
1 rkl
kahvia

Koristeeksi

suklaakoristeita (tarkista tarvittaessa laktoosittomuus)

Ohje

  1. Laita leivinpaperi Ø 18 - 20 cm irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin.
  2. Vaahdota vaniljakastike.
  3. Vatkaa joukkoon rahka, sekoita tasaiseksi.
  4. Paloittele keksit taittelemalla peukalon kynnen kokoisisksi paloiksi. Pirskota päälle kahvia. Sekoita ne heti varoen massaan. Vältä turhaa sekoittelua, jotta palat pysyvät ehjinä.
  5. (Keksipaloista irtoaa helposti pientä keksimurua jäädykemassaan. Jos haluat pinnasta tasaisen vaalean, ota n. 2 dl massasta sivuun ennen keksipalojen lisäystä ja viimeistele sillä pinta.)
  6. Pakasta kelmulla peitettynä n. 4 h. Irrota jäädyke irtopohjavuoasta ensin lämpimällä lastalla reunoista vetäen, poista reuna ja siirrä tarjolle. Jos jäädyke on pakastimessa pidempään, ota se huoneenlämpöön n. 15 min ennen tarjoilua.

Vinkki

Voit tehdä jäädykkeen myös jäädykevuokaan tai kelmutettuun kulhoon. Kelmun avulla saat jäädykkeen helposti kumottua tarjoiluastiaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
233 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
144 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)