Siirry sisältöön
Helppo mokkajäädyke

Helppo mokkajäädyke

Lempeä kahvin makuinen jäädyke on todella helppo valmistaa ja kelpaa tarjota paremmassakin kahvi- tai jälkiruokapöydässä. Herkulliset keksipalat tuovat makua ja tekstuuria jäädykkeeseen Valmista jäädyke kätevästi irtopohjavuokaan.

Helppo mokkajäädyke

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Koristeeksi

  • 0 kg suklaakoristeita (tarkista laktoosittomuus)

Ohje

  1. Laita leivinpaperi Ø 18 - 20 cm irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin.
  2. Vaahdota vaniljakastike.
  3. Vatkaa joukkoon rahka, sekoita tasaiseksi.
  4. Paloittele keksit taittelemalla peukalon kynnen kokoisisksi paloiksi. Pirskota päälle kahvia. Sekoita ne heti varoen massaan. Vältä turhaa sekoittelua, jotta palat pysyvät ehjinä.
  5. (Keksipaloista irtoaa helposti pientä keksimurua jäädykemassaan. Jos haluat pinnasta tasaisen vaalean, ota n. 2 dl massasta sivuun ennen keksipalojen lisäystä ja viimeistele sillä pinta.)
  6. Pakasta kelmulla peitettynä n. 4 h. Irrota jäädyke irtopohjavuoasta ensin lämpimällä lastalla reunoista vetäen, poista reuna ja siirrä tarjolle. Jos jäädyke on pakastimessa pidempään, ota se huoneenlämpöön n. 15 min ennen tarjoilua.

Vinkki

Voit tehdä jäädykkeen myös jäädykevuokaan tai kelmutettuun kulhoon. Kelmun avulla saat jäädykkeen helposti kumottua tarjoiluastiaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 176 kcal
Proteiini 6,4 g
Hiilihydraatti 19,2 g
Rasva 8,1 g
Tyydyttynyt rasva 5,4 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suklaakoristeita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search