Helppo mokkajäädyke

Helppo mokkajäädyke
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Helppo mokkajäädyke

Helppo mokkajäädyke

Lempeä kahvin makuinen jäädyke on todella helppo valmistaa ja kelpaa tarjota paremmassakin kahvi- tai jälkiruokapöydässä. Herkulliset keksipalat tuovat makua ja tekstuuria jäädykkeeseen Valmista jäädyke kätevästi irtopohjavuokaan.

Valmistusaika

Työaika
15 min
pakastimessa
4 h
Yhteensä
4 h 15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
11 arvostelu

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 prk (2,5 dl)
2 prk
4 kpl
keksejä , Bastogne
1 rkl
kahvia

Koristeeksi

suklaakoristeita (tarkista tarvittaessa laktoosittomuus)

Ohje

  1. Laita leivinpaperi Ø 18 - 20 cm irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin.
  2. Vaahdota vaniljakastike.
  3. Vatkaa joukkoon rahka, sekoita tasaiseksi.
  4. Paloittele keksit taittelemalla peukalon kynnen kokoisisksi paloiksi. Pirskota päälle kahvia. Sekoita ne heti varoen massaan. Vältä turhaa sekoittelua, jotta palat pysyvät ehjinä.
  5. (Keksipaloista irtoaa helposti pientä keksimurua jäädykemassaan. Jos haluat pinnasta tasaisen vaalean, ota n. 2 dl massasta sivuun ennen keksipalojen lisäystä ja viimeistele sillä pinta.)
  6. Pakasta kelmulla peitettynä n. 4 h. Irrota jäädyke irtopohjavuoasta ensin lämpimällä lastalla reunoista vetäen, poista reuna ja siirrä tarjolle. Jos jäädyke on pakastimessa pidempään, ota se huoneenlämpöön n. 15 min ennen tarjoilua.
Vinkki

Vinkki

Voit tehdä jäädykkeen myös jäädykevuokaan tai kelmutettuun kulhoon. Kelmun avulla saat jäädykkeen helposti kumottua tarjoiluastiaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
233 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.