Avokadokakku

Avokadokakku

6 h 40 min
keskitaso
220 kcal / 100g
4
4

Juhlien suolainen, texmex henkinen hittikakku pohjiaan myöten - raikas illanistujaisten tai juhlien vihreä yllätys.

Ainekset

15 annosta

Pohja

150 g
tacolastuja
50 g

Täyte

5
liivatelehteä
2 prk (à 200 g)
4
valkosipulin kynttä
2 (200 g)
tomaattia
1 (75 g)
sipuli
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
½ tl
chilipippuria
2 (450 g)
kypsää avokadoa
½ dl
limetin mehua
2 dl

Lisäksi koristeluun

1
limetti lohkoina
(muutamia)
tacolastuja puolitettuina
basilikan lehtiä tai herneenversoja
kypsää avokadoa

Ohje

  1. Pohja

  2. Hienonna tacolastut. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele seos pohjalle.
  4. Täyte

  5. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  6. Sekoita crème fraîche ja puristetut valkosipulinkynnet. Laita siitä 1 dl kelmun alle peitettynä jääkaappiin myöhempää koristelua varten.
  7. Laita lohkotut tomaatit (poista kannat), paloiteltu sipuli, sokeri ja mausteet kulhoon. Lisää avokadojen hedelmäliha ja 1/4 dl limettimehua.
  8. Soseuta sauvasekoittimella huolellisesti tasaiseksi seokseksi. Lisää valkosipulinen crème fraîche. Sekoita tasaiseksi.
  9. Vaahdota vispikerma.
  10. Kuumenna 1/4 dl limettimehua esim. kahvikupissa mikrossa kiehuvan kuumaksi. Valuta liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne mehuun.
  11. Kaada se avokadoseokseen samalla sekoittaen. Nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.
  12. Kaada seos vuokaan, peitä kelmulla. Hyydytä jääkaapissa vähintään 6 t tai seuraavaan päivään.
  13. Siirrä kakku tarjoiluastiaan. Lusikoi pinnalle valkosipulista crème fraîchea ja asettele päälle limettilohkoja, tacoja ja basilikaa.
  14. Tarjoa esim. kivennäisveden tai oluen kanssa.

Vinkki

Jos haluat käyttää koristeluun avokadoa, kostuta palat sitruuna- tai limettimehulla tummumisen estämiseksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
220 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
19 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
51 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (4)

ValioAnna Koekeittiöltä25.7.2014 kello 9:42
Kiitos kommenteista! Makuasiat peristeisesti ovat sellaisia, joista ei oikein voi kiistellä. Henkilökohtaisesti tämä kakku on yksi suosikeista. Jos pitää avokadosta ja esim. guacamolesta on tämä kakku varmasti mieluinen. Jos ne eivät kuulu suosikkeihin, kannattaa valita jokin toinen kakku tarjottavaksi. Avokadokakussa on erityisen tärkeää, että avokadot ja kasvikset ovat tuoreita ja kypsiä, muutoin maku jää varmasti hiukan valjuksi.
Nimetön25.7.2014 kello 0:03
Tätä maistoin syntymäpäiväjuhlilla joku aika sitten, aivan fantastista oli! Jos edellisten mielestä on ollut kehnoa niin täytyy varmistaa ko. tekijöiltä mitä tekivät erilailla jos ei kerta reseptin mukaan ollut hyvää.
Nimetön22.7.2014 kello 21:27
En tiedä mikä meni vikaan mutta aivan hirveän makuinen kakku!! Ja tämä on n 20 ihmisen mielipide ( erehtyivät maistamaan). Tein tismalleen ohjeen mukaan..