Siirry sisältöön
Avokadokakku

Avokadokakku

Juhlien suolainen, texmex henkinen hittikakku pohjiaan myöten - raikas illanistujaisten tai juhlien vihreä yllätys.

Avokadokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g tacolastuja
  • 50 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Täyte

  • 5 liivatelehteä
  • 2 dl
    Valio kreikkalaista jogurttia
    Samettisen pehmeä Valio kreikkalainen jogurtti on täydellinen valinta kreikkalaiseen tzatzikiin, dippeihin ja muihin kylmiin kastikkeisiin.…
    Valio kreikkalainen jogurtti 500 g laktoositon
  • 1 prk (180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 2 (200 g) tomaattia
  • 1 (75 g) sipuli
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl chilipippuria
  • 2 (450 g) kypsää avokadoa
  • ½ dl limetin mehua
  • 2 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon

Lisäksi koristeluun

  • 1 lime lohkoina
  • 20 g tacolastuja muutamia, puolitettuina
  • 0 kg basilikan lehtiä tai herneenversoja
  • 0 kg kypsää avokadoa

Ohje

Pohja

  1. Hienonna tacolastut. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele seos pohjalle.

Täyte

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Sekoita jogurtti, crème fraîche ja puristetut valkosipulinkynnet. Laita siitä 1 dl kelmun alle peitettynä jääkaappiin myöhempää koristelua varten.
  3. Laita lohkotut tomaatit (poista kannat), paloiteltu sipuli, sokeri ja mausteet kulhoon. Lisää avokadojen hedelmäliha ja 1/4 dl limettimehua.
  4. Soseuta sauvasekoittimella huolellisesti tasaiseksi seokseksi. Lisää valkosipulinen crème fraîche. Sekoita tasaiseksi.
  5. Vaahdota vispikerma.
  6. Kuumenna 1/4 dl limettimehua esim. kahvikupissa mikrossa kiehuvan kuumaksi. Valuta liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne mehuun.
  7. Kaada se avokadoseokseen samalla sekoittaen. Nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.
  8. Kaada seos vuokaan, peitä kelmulla. Hyydytä jääkaapissa vähintään 6 h tai seuraavaan päivään.
  9. Siirrä kakku tarjoiluastiaan. Lusikoi pinnalle valkosipulista jogurtti-fraîchea ja asettele päälle limettilohkoja, tacoja ja basilikaa.
  10. Tarjoa esim. kivennäisveden tai oluen kanssa.

Vinkki

Jos haluat käyttää koristeluun avokadoa, kostuta palat sitruuna- tai limettimehulla tummumisen estämiseksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 190 kcal
Proteiini 3,6 g
Hiilihydraatti 8,6 g
Rasva 15,2 g
Tyydyttynyt rasva 6 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • basilikan lehtiä
  • kypsää avokadoa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search