Avokadokakku

Avokadokakku
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Avokadokakku

Avokadokakku

Juhlien suolainen, texmex henkinen hittikakku pohjiaan myöten - raikas illanistujaisten tai juhlien vihreä yllätys.

Valmistusaika

Työaika
40 min
hyydytys
6 h
Yhteensä
6 h 40 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset15 annosta

15 annosta

Pohja

150 g
tacolastuja
50 g

Täyte

5
liivatelehteä
2 prk (à 200 g)
4
valkosipulin kynttä
2 (200 g)
tomaattia
1 (75 g)
sipuli
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
½ tl
chilipippuria
2 (450 g)
kypsää avokadoa
½ dl
limetin mehua
2 dl

Lisäksi koristeluun

1
limetti lohkoina
(muutamia)
tacolastuja puolitettuina
basilikan lehtiä tai herneenversoja
kypsää avokadoa

Ohje

  1. Pohja

  2. Hienonna tacolastut. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele seos pohjalle.
  4. Täyte

  5. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  6. Sekoita crème fraîche ja puristetut valkosipulinkynnet. Laita siitä 1 dl kelmun alle peitettynä jääkaappiin myöhempää koristelua varten.
  7. Laita lohkotut tomaatit (poista kannat), paloiteltu sipuli, sokeri ja mausteet kulhoon. Lisää avokadojen hedelmäliha ja 1/4 dl limettimehua.
  8. Soseuta sauvasekoittimella huolellisesti tasaiseksi seokseksi. Lisää valkosipulinen crème fraîche. Sekoita tasaiseksi.
  9. Vaahdota vispikerma.
  10. Kuumenna 1/4 dl limettimehua esim. kahvikupissa mikrossa kiehuvan kuumaksi. Valuta liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne mehuun.
  11. Kaada se avokadoseokseen samalla sekoittaen. Nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.
  12. Kaada seos vuokaan, peitä kelmulla. Hyydytä jääkaapissa vähintään 6 t tai seuraavaan päivään.
  13. Siirrä kakku tarjoiluastiaan. Lusikoi pinnalle valkosipulista crème fraîchea ja asettele päälle limettilohkoja, tacoja ja basilikaa.
  14. Tarjoa esim. kivennäisveden tai oluen kanssa.
Vinkki

Vinkki

Jos haluat käyttää koristeluun avokadoa, kostuta palat sitruuna- tai limettimehulla tummumisen estämiseksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
220 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›