Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lohi-avokadokakku

Voileipäkakku on näppärä tehdä pyöreään kakkuvuokaan juustokakun tapaan. Tässä täyteläisessä voileipäkakussa yhdistyvät kylmäsavustettu kirjolohi ja avokado.

Lohi-avokadokakku
Lohi-avokadokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 5 viipaletta vaaleaa leipää esim.maalaisleipää
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl tilliä

Täyte

  • 3 liivatelehteä
  • 150 g kylmäsavustettua kirjolohta
  • 2 kypsää avokadoa
  • ½ dl sitruunamehua
  • ¼ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 prk (200 g)
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 1 dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio raejuustoa
    Rasvaton ja laktoositon Valio raejuusto sopii kevyeen ruokavalioon, täydentämään salaatteja, uuniperunoiden täytteisiin, laatikkoruokiin, munavoihin, lisukkeeksi…
    Valio raejuusto 200 g rasvaton laktoositon

Koristeluun

  • 1 avokado
  • 0 kg sitruunamehua
  • 50 g kylmäsavulohta
  • 0 kg tilliä
  • 0 kg raastettua sitruunankuorta

Ohje

  1. Hienonna leipä ja tilli monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi.
  2. Peitä irtopohjaisen, halkaisijaltaan 20 cm:n kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla. Painele leipäseos pohjalle.
  3. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  4. Hienonna kala.
  5. Kuori avokadot, poista siemenet. Leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Kaada niiden päälle 1/3 sitruunamehusta tummumisen estämiseksi. Ripota avokadoille myös suola ja pippuri.
  6. Sekoita tuorejuusto ja jogurtti kulhossa. Lisää joukkoon kala, avokadokuutiot ja raejuusto. Tarkista maku, lisää halutessasi ripaus suolaa.
  7. Purista liivatelehdet kuiviksi. Liuota ne loppuun, kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
  8. Kaada täyte vuokaan ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  9. Irrota kakku vuoasta tarjoiluastialle. Koristele avokadolla (sivele avokadon pintaan runsaasti sitruunamehua tummumisen estämiseksi), kylmäsavulohella ja tillillä. Viimeistele sitruunankuoriraasteella.

KATKARAPU-AVOKADOKAKKU

  1. Korvaa lohi 150 g:lla katkarapuja. Sulata ja valuta ne hyvin siivilässä. Hienonna ja lisää täytteeseen.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 177 kcal
Proteiini 8,5 g
Hiilihydraatti 5,2 g
Rasva 13,1 g
Tyydyttynyt rasva 5,2 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • sitruunamehua
  • tilliä
  • raastettua sitruunankuorta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search