Lohi-avokadokakku

Lohi-avokadokakku

12 h 45 min
keskitaso
169 kcal / 100g
2
3

Voileipäkakku on näppärä tehdä pyöreään kakkuvuokaan juustokakun tapaan. Tässä täyteläisessä voileipäkakussa yhdistyvät kylmäsavustettu kirjolohi ja avocado.

Ainekset

8 annosta

Pohja

5 viipaletta
vaaleaa leipää esim.maalaisleipää
75 g
1 dl
tilliä

Täyte

3
liivatelehteä
150 g
kylmäsavustettua kirjolohta
2 kypsää
avokadoa
½ dl
sitruunamehua
¼ tl
suolaa
1 tl
sitruunapippuria
2 prk (à 200 g)
1 prk (200 g)

Koristeluun

4
keitettyä kananmunaa tai rasia keitettyjä viiriäisenmunia
herneenversoja
tilliä

Ohje

  1. Hienonna leipä monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi ja hienonnettu tilli.
  2. Peitä irtopohjaisen, halkaisijaltaan 24 cm:n kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla. Painele leipäseos pohjalle
  3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.
  4. Hienonna kala.
  5. Kuori avokadot, poista siemenet. Leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Kaada niiden päälle 1/3 sitruunamehusta tummumisen estämiseksi. Ripota avokadoille myös suola ja pippuri.
  6. Sekoita täytteen aineet keskenään. Tarkista maku, lisää halutessasi ripaus suolaa.
  7. Purista liivatelehdet kuiviksi. Liuota ne loppuun, kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
  8. Kaada täyte vuokaan ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  9. Irrota kakku vuoasta ja koristele.
  10. KATKARAPU-AVOKADOKAKKU

  11. Korvaa lohi 150 g:lla katkarapuja. Sulata ja valuta ne hyvin siivilässä. Hienonna ja lisää täytteeseen.

Vinkki

Korvaa halutessasi kevyt crème fraîche Valio kermaviilillä. Käytä tällöin täytteeseen 4 liivatetta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
169 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
12 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
25 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)