Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
12 h
Yhteensä
12 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni150°C
Arvostele
3.5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 5 viipaletta vaaleaa leipää esim.maalaisleipää
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl tilliä
Täyte
- 3 liivatelehteä
- 150 g kylmäsavustettua kirjolohta
- 2 kypsää avokadoa
- ½ dl sitruunamehua
- ¼ tl suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
-
1 prk (200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
-
1 dl
Valio turkkilaista jogurttiaPaksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
-
2 prk (à 200 g)
Valio raejuustoaRasvaton ja laktoositon Valio raejuusto sopii kevyeen ruokavalioon, täydentämään salaatteja, uuniperunoiden täytteisiin, laatikkoruokiin, munavoihin, lisukkeeksi…
Koristeluun
- 1 avokado
- 0 kg sitruunamehua
- 50 g kylmäsavulohta
- 0 kg tilliä
- 0 kg raastettua sitruunankuorta
Jaa resepti
Ohje
- Hienonna leipä ja tilli monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi.
- Peitä irtopohjaisen, halkaisijaltaan 20 cm:n kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla. Painele leipäseos pohjalle.
- Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
- Hienonna kala.
- Kuori avokadot, poista siemenet. Leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Kaada niiden päälle 1/3 sitruunamehusta tummumisen estämiseksi. Ripota avokadoille myös suola ja pippuri.
- Sekoita tuorejuusto ja jogurtti kulhossa. Lisää joukkoon kala, avokadokuutiot ja raejuusto. Tarkista maku, lisää halutessasi ripaus suolaa.
- Purista liivatelehdet kuiviksi. Liuota ne loppuun, kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Irrota kakku vuoasta tarjoiluastialle. Koristele avokadolla (sivele avokadon pintaan runsaasti sitruunamehua tummumisen estämiseksi), kylmäsavulohella ja tillillä. Viimeistele sitruunankuoriraasteella.
KATKARAPU-AVOKADOKAKKU
- Korvaa lohi 150 g:lla katkarapuja. Sulata ja valuta ne hyvin siivilässä. Hienonna ja lisää täytteeseen.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
177 kcal
Proteiini
8,5 g
Hiilihydraatti
5,2 g
Rasva
13,1 g
Tyydyttynyt rasva
5,2 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
- sitruunamehua
- tilliä
- raastettua sitruunankuorta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.