Siirry sisältöön
Lohitorttu

Lohitorttu

Lohitorttu maistuu välipalana tai pikkusuolaisena illanvietossa. Kylmäsavulohen voit korvata myös graavatulla lohella.

Lohitorttu

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 125 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 125 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon

Täyte ja koristelu

  • 4 keitettyä (8 min) kananmunaa
  • 150 g kylmäsavulohta
  • 1 prk (150 g)
    Valio crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 1-1½ rkl sitruunamehua
  • ½ tl sitruunapippuria
  • ½ dl tilliä hienonnettuna
  • 0 kg tilliä koristeeksi

Ohje

  1. Nypi voi vehnäjauho-leivinjauheseokseen. Lisää maitorahka. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi tuorekelmun sisään. Anna kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa
  2. Kauli taikinasta 25 x 25 cm levy. Pistele haarukalla. Paista 200 asteessa n. 13 min tai kunnes on kypsä. Anna jäähtyä.
  3. Viipaloi munat munaleikkurilla. Ota koristeeksi 16 kokonaista viipaletta. Hienonna loput munaviipaleet. Erottele kylmäsavulohiviipaleet ja leikkaa niistä 16 pientä koristeviipaletta. Hienonna loput, n. puolet kalamäärästä veitsellä.
  4. Vatkaa crème fraîche vaahdoksi sähkövatkaimella (n. 1/2 min). Lisää siihen hienonnetut munat ja kala. Mausta. Tarkista suola. Levitä seos levylle. Koristele muna- ja lohiviipaleilla sekä tillillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 262 kcal
Proteiini 10 g
Hiilihydraatti 11,5 g
Rasva 19,6 g
Tyydyttynyt rasva 10 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tilliä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search