Lohitorttu

Lohitorttu

1 h 15 min
keskitaso
265 kcal / 100g
0
0

Lohitorttu maistuu välipalana tai pikkusuolaisena illanvietossa. Kylmäsavulohen voit korvata myös graavatulla lohella.

Ainekset

16 annosta

Pohja

125 g
2 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
½ prk (à 250 g)

Täyte ja koristelu

4
keitettyä (8 min) kananmunaa
150 g
kylmäsavulohta
1 prk (150 g)
1 - 1 1/2 rkl
sitruunamehua
½ tl
sitruunapippuria
½ dl
tilliä hienonnettuna
tilliä koristeeksi

Ohje

  1. Nypi voi vehnäjauho-leivinjauheseokseen. Lisää maitorahka. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi tuorekelmun sisään. Anna kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa
  2. Kauli taikinasta 25 x 25 cm levy. Pistele haarukalla. Paista 200 asteessa n. 13 min tai kunnes on kypsä. Anna jäähtyä.
  3. Viipaloi munat munaleikkurilla. Ota koristeeksi 16 kokonaista viipaletta. Hienonna loput munaviipaleet. Erottele kylmäsavulohiviipaleet ja leikkaa niistä 16 pientä koristeviipaletta. Hienonna loput, n. puolet kalamäärästä veitsellä.
  4. Vatkaa crème fraîche vaahdoksi sähkövatkaimella (n. 1/2 min). Lisää siihen hienonnetut munat ja kala. Mausta. Tarkista suola. Levitä seos levylle. Koristele muna- ja lohiviipaleilla sekä tillillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
265 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
20 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
56 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)