Lohitorttu

Lohitorttu
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Lohitorttu

Lohitorttu maistuu välipalana tai pikkusuolaisena illanvietossa. Kylmäsavulohen voit korvata myös graavatulla lohella.

Valmistusaika

Työaika
30 min
tekeytyminen
30 min
uunissa
15 min
Yhteensä
1 h 15 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset16 annosta

16 annosta

Pohja

125 g
2 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
½ prk (à 250 g)

Täyte ja koristelu

4
keitettyä (8 min) kananmunaa
150 g
kylmäsavulohta
1 prk (150 g)
1 - 1 1/2 rkl
sitruunamehua
½ tl
sitruunapippuria
½ dl
tilliä hienonnettuna
tilliä koristeeksi

Ohje

  1. Nypi voi vehnäjauho-leivinjauheseokseen. Lisää maitorahka. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi tuorekelmun sisään. Anna kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa
  2. Kauli taikinasta 25 x 25 cm levy. Pistele haarukalla. Paista 200 asteessa n. 13 min tai kunnes on kypsä. Anna jäähtyä.
  3. Viipaloi munat munaleikkurilla. Ota koristeeksi 16 kokonaista viipaletta. Hienonna loput munaviipaleet. Erottele kylmäsavulohiviipaleet ja leikkaa niistä 16 pientä koristeviipaletta. Hienonna loput, n. puolet kalamäärästä veitsellä.
  4. Vatkaa crème fraîche vaahdoksi sähkövatkaimella (n. 1/2 min). Lisää siihen hienonnetut munat ja kala. Mausta. Tarkista suola. Levitä seos levylle. Koristele muna- ja lohiviipaleilla sekä tillillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
265 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›