Hyppää sisältöön
Basilika-pestokastike

Basilika-pestokastike

Pestokastike sopii monien ruokien maustamiseen ja kastikkeiksi. Käytä pestoa esim. tuoreen leivän päällä, pastan kastikkeena tai salaatin mehevöittäjänä.

Basilika-pestokastike

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 nippu tuoretta basilikaa
  • 1 prk (200 g)
    Valio kermaviiliä
    Valio kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi. Kermaviiliä…
    Valio kermaviili 200 g
  • 2 dl (100 g)
    Valio Mustaleima™ juustoa raastettuna
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas juusto sopii…
    Valio Mustaleima™ e700 g
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1-2  valkosipulin kynttä
  • 1 pussi (50 g) mantelijauhetta
  • ripaus suolaa

Ohje

  1. Laita basilika monitoimikoneeseen ja hienonna. Lisää loput aineet. Anna maustua hetken aikaa jääkaapissa.
  2. Tarjoa sellaisenaan vastakeitetyn pastan kanssa tai lisää lusikallinen pestoa kastikkeellisen pasta-annoksen päälle pöydässä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 325 kcal
Proteiini 11,7 g
Hiilihydraatti 2,8 g
Rasva 29,5 g
Tyydyttynyt rasva 9 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi