Basilika-pestokastike

Basilika-pestokastike

5 min
helppo
322 kcal / 100g
1
1

Pestokastike sopii monien ruokien maustamiseen ja kastikkeiksi. Käytä pestoa esim. tuoreen leivän päällä, pastan kastikkeena tai salaatin mehevöittäjänä.

Ainekset

5 annosta
pieni nippu
tuoretta basilikaa
1 prk (200 g)
2 dl
½ dl
oliiviöljyä
1 - 2
valkosipulin kynttä
1 pussi (50 g)
mantelijauhetta
ripaus
suolaa

Ohje

  1. Laita basilika monitoimikoneeseen ja hienonna. Lisää loput aineet. Anna maustua hetken aikaa jääkaapissa.
  2. Tarjoa sellaisenaan vastakeitetyn pastan kanssa tai lisää lusikallinen pestoa kastikkeellisen pasta-annoksen päälle pöydässä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
322 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
29 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
305 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)