Siirry sisältöön
Oliivipesto

Oliivipesto

Maukas ja monipuolinen oliivipesto sopii lisäkkeeksi niin keittoihin kuin pastan kastikkeeksi. Lisäksi se maistuu leivän ja salaattien kanssa.

Oliivipesto

Ainesosat

g

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 prk (120 g)
    Valio smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • 2 dl vihreitä oliiveja (kivettömiä)
  • 1-2  valkosipulin kynttä
  • ¼ tl cayennepippuria
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 ruukku basilikaa

Ohje

  1. Laita kaikki aineet monitoimikoneen kulhoon tai hienonna sauvasekottimella. Purkita puhtaisiin purkkeihin ja sulje kannella.
  2. Anna lahjaksi tai tarjoa keiton lisäkkeenä, pastan kanssa, salaatissa tai leivän päällä.

Vinkki

Oliivipesto säilyy jääkaapissa n. 2 viikkoa

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 246 kcal
Proteiini 2,4 g
Hiilihydraatti 2,1 g
Rasva 25,2 g
Tyydyttynyt rasva 12,7 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 1,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search