Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Bataattiuunilohi lapsille

Lapsiperheessä säästyy aikaa, kun vauvalle ja muulle perheelle valmistuu ruoka samalla kertaa reseptiä ja annoskokoa hiukan muunnellen. Kypsennä lohifilee nahkapuoli ylöspäin. Kypsennyksen puolivälissä nahka on helppo vetäistä pois fileestä. Bataatti kypsyy samalla uunilohen lisäkkeeksi.

Bataattiuunilohi lapsille
Bataattiuunilohi lapsille

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1  (700 g) bataatti
  • 400 g lohifileetä
  • 1 rkl sitruunamehua

Kypsän ruoan päälle

  • 0 kg kevätsipulia hienonnettuna

Tillikastike

  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä
    Valio kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi. Kermaviiliä…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g
  • ¼ dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 1 tl sokeria

Ohje

  1. Jos teet ruoan vauvalle, huomioithan tämän: Voit tarjota ruokaa lapselle jo 8 kk:n iästä alkaen, kun jätät tillikastikkeen pois ja vähennät kalan osuutta. Noin yksivuotiaaksi asti riittää 1-1,5 rkl kalaa ateriaa kohti. Soseuta ruoka tarvittaessa haarukalla lisäten joukkoon hieman vettä tai lapsen käyttämää maitoa.
  2. Reseptissä mainittu annoskoko on mitoitettu aikuiselle ruokailijalle.
  3. Valmistus: Kuori bataatti. Leikkaa siitä reiluja paloja. Laita ne voideltuun uunivuokaan vuoan toiseen päähän. Nosta 175 asteeseen uunin keskiosaan n. 10 minuutiksi.
  4. Huuhdo kalafilee kylmällä, juoksevalla vedellä. Poista mahdolliset ruodot.
  5. Kuivaa kalan leikkauspinta talouspaperilla ja valele sitruunamehulla.
  6. Lisää vuokaan lohifilee nahkapuoli ylöspäin.
  7. Laita 175 asteeseen 20 minuutin ajaksi.
  8. Valmista sillä aikaa kastike: Yhdistä kermaviiliin aivan hienoksi leikattu tilli. Lisää sokeri. Sekoita.
  9. Ota vuoka uunista. Poista fileestä nahka vetämällä se pyrstöstä alkaen. Peitä tässä vaiheessa bataattilohkot kevyesti alumiinifoliolla, etteivät ne kuivu. Laita vuoka takaisin uuniin. Jatka kypsennystä 175 asteessa 15 min.
  10. Ripota kypsän ruoan pinnalle aivan hienoksi leikattua kevät- tai ruohosipulia.
  11. Tarjoa tillikastikkeen kanssa.

Vinkki

Ota ruoasta vauvalle ensin oma annos. Muun perheen ruoka-annokset voi maustaa halutessaan suolalla ja sitruunapippurilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 143 kcal
Proteiini 9,7 g
Hiilihydraatti 7,1 g
Rasva 8,5 g
Tyydyttynyt rasva 2,5 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kevätsipulia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search