Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Emilin parsakaali-juusto-fritterit

Valion ja Emili Kumpuniemen arkiruokakerhossa kokataan taas! Rapeat parsakaali-juusto-fritterit saavat seuraa raikkaasta tabbouleh-salaatista. Kokonaisuuden kruunaa kermaisen täyteläinen spicy avocado -jogurttikastike.

Reseptiyhteistyö @emilikumpuniemi
Emilin parsakaali-juusto-fritterit

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Tabbouleh

  • 2½ dl couscousia
  • 5 dl kiehuvaa vettä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 tomaattia
  • avomaankurkkua
  • 2 nektariinia
  • 3 varsisellerin vartta
  • 1 punasipuli
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1 ruukku tuoretta minttua
  • 1 sitruuna pieni
  • ¾ tl suolaa 
  • ½ tl mustapippuria

Spicy avocado -jogurttikastike


Ohje

Parsakaali-juusto-fritterit

  1. Pilko parsakaalit paloiksi ja keitä ne kypsiksi. Silppua kypsät kukinnot pieniksi paloiksi ja nosta ne isoon kulhoon.
  2. Valuta salaattijuustokuutioista neste pois ja riko pienemmässä kulhossa kananmunien rakenne rikki.
  3. Lisää kaikki fritterien ainekset parsakaalien joukkoon ja sekoita yhtenäiseksi massaksi.
  4. Lisää paistinpannulle reilusti Oivariini juoksevaa ja lusikoi kuumalle pannulle massasta pieniä pihvejä. Paista kumminkin puolin frittereihin kaunis paistopinta.

Tabbouleh

  1. Mittaa kuskus kannelliseen rasiaan. Lisää joukkoon kiehuva vesi sekä oliiviöljy, sekoita ja anna kypsyä kannen alla 15 minuuttia. Jäähdytä valmis couscous.
  2. Huuhtele tomaatit, nektariinit sekä varsisellerit ja kuori avomaankurkut sekä sipuli. Poista tomaateista siemenkodat, jotta salaatti ei vetisty. Pilko tomaatit, kurkut, nektariinit sekä varsisellerit pieniksi paloiksi. Silppua punasipuli, lehtipersilja ja minttu.
  3. Lisää isoon kulhoon jäähtynyt couscous, pilkotut kasvikset sekä yrtit, sitruunamehu, suola ja pippuri. Sekoita nostellen, maista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 104 kcal
Proteiini 4,1 g
Hiilihydraatti 6,1 g
Rasva 6,5 g
Tyydyttynyt rasva 2,4 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria
  • valkopippuria
  • Valio Oivariini® juoksevaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.