Siirry sisältöön
Glögi-sekahedelmäkiisseli

Glögi-sekahedelmäkiisseli

Glögi toimii makua antavana kiisselipohjana perinteiselle "sekametelisopalle". Tämän kiisselin käyttö ei rajoitu vain riisipuuroon - kokeile myös kermavaahdon, jäätelön tai valmiin vaniljarahkan kanssa.

Glögi-sekahedelmäkiisseli

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pussi (250 g) kuivattuja sekahedelmiä
  • 9½ dl Valio vaaleaa glögiä
  • ¼-½ dl sokeria
  • 2 kanelitankoa
  • 3 rkl perunajauhoja
  • ½ dl Valio vaaleaa glögiä

Tarjoiluun

  • 2 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 2-3 tl sokeria

Ohje

  1. Huuhdo hedelmät siivilässä juoksevalla vedellä. Laita ne kattilaan ja lisää glögi. Anna liota 3 - 4 t.
  2. Lisää sokeri ja kanelitangot. Keitä 10 min.
  3. Sekoita perunajauhot glögitilkkaan ja kaada nauhana kattilaan samalla sekoittaen.
  4. Anna kiisselin kuplahtaa. Nosta levyltä.
  5. Tarjoa pehmeäksi vaahdoksi vatkatun ja sokeriripauksella maustetun kerman kanssa tai riisipuuron lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 120 kcal
Proteiini 0,9 g
Hiilihydraatti 16,4 g
Rasva 5,3 g
Tyydyttynyt rasva 3 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search