Gluteeniton lettutaikina

Gluteeniton lettutaikina
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Gluteeniton lettutaikina

Gluteeniton lettutaikina

Gluteenittomat letut syntyy helposti tällä ohjeella. Tarjoa lettujen kanssa hilloa ja kermavaahtoa tai erilaisia suolaisia ja makeita täytteitä.

Valmistusaika

Työaika
40 min
kohotus
30 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

66 arvostelua

Ainekset5 keskikokoista lettua

5 keskikokoista lettua
3 dl
1
kananmuna
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
1 ½ dl
gluteenitonta jauhoseosta

Paistamiseen

Ohje

  1. Vatkaa maito ja muna kevyesti kulhossa. Lisää sokeri ja suola
  2. Lisää joukkoon gluteeniton jauhoseos samalla vatkaten. Sekoita tasaiseksi. Anna turvota 20 - 30 min.
  3. Paista taikinasta lettuja pannulla. Käytä paistamiseen Oivariini juoksevaa tai Oivariini Herkku juoksevaa.
  4. Tarjoa lisänä esim. sokeria, hilloa, sokeroitua marjasurvosta, jäätelöä tai kermavaahtoa sekä juomaksi maitoa.
Vinkki

Vinkki

* Jos taikina tuntuu turvotuksen jälkeen liian ohuelta, lisää n. 1/2 dl jauhoja.* Valio Oivariini juokseva on laktoositonta. Korvaa maito Valio laktoosittomalla kevytmaitojuomalla, jos teet laktoosittomia lettuja.* Jos käytät suolaista täytettä tai lisäkettä, jätä sokeri pois taikinasta.
Jälkeen
Kermainen raparperitäyte (esim. letuille)
30 min
Lisukkeeksi
Kinkkutäyte letuille
15 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
180 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›