Gnocchit

Gnocchit

2 h
haastava
146 kcal / 100g
0
1

Gnocchit sopivat lisäkkeeksi pastan tapaan. Ne valmistetaan tyypillisimmillään perunasta, toisinaan myös maissista tai vehnäjauhoista. Nimi tarkoittaa kokkaretta, ja muodoltaan ne ovatkin puikulamaisia tai pyöreitä paloja, joihin on painettu syvennys, jotta kastikkeelle olisi enemmän tarttumapintaa.

Ainekset

8 annosta
n.800 g (jauhoisia)
perunoita , esim Rosamunda
1 tl
suolaa
3 dl
vehnäjauhoja
1
kananmuna

Keittämiseen

3 l
vettä
¾ rkl
suolaa

Kastike

2 prk (à 2,5 dl)
2 rkl
tomaattipyreetä
4 rkl
suurustejauhetta
mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

100 g
parmesaania
basilikan lehtiä

Ohje

  1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kuori perunat kuumina. Soseuta survimella tai sähkövatkaimella. Anna jäähtyä. Lisää perunasurvokseen suola, muna ja jauhot. Sekoita taikina käsin tasaiseksi.
  2. Ripota pöydälle jauhoja. Kaada taikina leivinpöydälle. Leivo sormenpaksuisia tankoja. Leikkaa 1 cm:n paloja. Muotoile palloiksi jauhotetuin käsin. Litistä hieman keskeltä (kastike tarttuu paremmin gnoccheihin).
  3. Valmista kastike: Kiehauta ruokakerma. Lisää tomaattipyree ja suurustejauhe. Keitä 1 min sekoitellen. Mausta pippurilla
  4. Keitä gnocchit pienissä erissä suolalla maustetussa vedessä vähintään 3 min.
  5. Siirrä reikäkauhalla tarjottimelle leivinpaperille. Kun vesi on haihtunut pinnasta, siirrä gnocchit laakeaan tarjoiluastiaan. Lisää gnoccheille voinokareita tarttumisen estämiseksi. ja pidä lämpiminä
  6. Tarjoa gnoccheja kastikkeen ja raastetun Forte juuston kanssa. Lisää päälle basilikan lehtiä.

Vinkki

* Gnocchit ovat perunasta, jauhoista ja munista valmistettuja pieniä taikinakokkareita tai mykyjä. Ne sopivat lisäkkeeksi erityisesti lihalle ja kanalle* Voit pakastaa keitetyt gnocchit. Kuumenna ne kiehauttamalla vedessä kuumiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
146 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
5 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
108 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)