Siirry sisältöön
Gnocchit

Gnocchit

Gnocchit sopivat lisäkkeeksi pastan tapaan. Ne valmistetaan tyypillisimmillään perunasta, toisinaan myös maissista tai vehnäjauhoista. Nimi tarkoittaa kokkaretta, ja muodoltaan ne ovatkin puikulamaisia tai pyöreitä paloja, joihin on painettu syvennys, jotta kastikkeelle olisi enemmän tarttumapintaa.

Gnocchit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 800 g perunoita (jauhoisia), esim Rosamunda
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna

Keittämiseen

  • 3 l vettä
  • ⅔ rkl suolaa
  • 0 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Kastike

  • 2 prk (à 2.5 dl)
    Valio ruokakermaa Kolme juustoa
    Laktoositon Valio ruokakerma kolme juustoa sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
    Valio ruokakerma 2,5 dl kolme juustoa UHT laktoositon
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 4 rkl suurustejauhetta
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

  • 100 g parmesaania
  • 0 kg basilikan lehtiä

Ohje

  1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kuori perunat kuumina. Soseuta survimella tai sähkövatkaimella. Anna jäähtyä. Lisää perunasurvokseen suola, muna ja jauhot. Sekoita taikina käsin tasaiseksi.
  2. Ripota pöydälle jauhoja. Kaada taikina leivinpöydälle. Leivo sormenpaksuisia tankoja. Leikkaa 1 cm:n paloja. Muotoile palloiksi jauhotetuin käsin. Litistä hieman keskeltä (kastike tarttuu paremmin gnoccheihin).
  3. Valmista kastike: Kiehauta ruokakerma. Lisää tomaattipyree ja suurustejauhe. Keitä 1 min sekoitellen. Mausta pippurilla
  4. Keitä gnocchit pienissä erissä suolalla maustetussa vedessä vähintään 3 min.
  5. Siirrä reikäkauhalla tarjottimelle leivinpaperille. Kun vesi on haihtunut pinnasta, siirrä gnocchit laakeaan tarjoiluastiaan. Lisää gnoccheille voinokareita tarttumisen estämiseksi. ja pidä lämpiminä
  6. Tarjoa gnoccheja kastikkeen ja raastetun Forte juuston kanssa. Lisää päälle basilikan lehtiä.

Vinkki

Gnocchit ovat perunasta, jauhoista ja munista valmistettuja pieniä taikinakokkareita tai mykyjä. Ne sopivat lisäkkeeksi erityisesti lihalle ja kanalle

Voit pakastaa keitetyt gnocchit. Kuumenna ne kiehauttamalla vedessä kuumiksi.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 49 kcal
Proteiini 1,8 g
Hiilihydraatti 6,3 g
Rasva 1,7 g
Tyydyttynyt rasva 0,9 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio voita
  • mustapippuria myllystä
  • basilikan lehtiä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search