Gnocchit sopivat lisäkkeeksi pastan tapaan. Ne valmistetaan tyypillisimmillään perunasta, toisinaan myös maissista tai vehnäjauhoista. Nimi tarkoittaa kokkaretta, ja muodoltaan ne ovatkin puikulamaisia tai pyöreitä paloja, joihin on painettu syvennys, jotta kastikkeelle olisi enemmän tarttumapintaa.
n.800 g (jauhoisia) | perunoita , esim Rosamunda |
1 tl | suolaa |
3 dl | vehnäjauhoja |
1 | kananmuna |
Keittämiseen | |
---|---|
3 l | vettä |
¾ rkl | suolaa |
Kastike | |
2 prk (à 2,5 dl) | |
2 rkl | tomaattipyreetä |
4 rkl | suurustejauhetta |
mustapippuria myllystä | |
Tarjoiluun | |
100 g | parmesaania |
basilikan lehtiä |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.