Siirry sisältöön
Hirvikebab

Hirvikebab

Itsetehtyä kebablihaa? Kyllä! Kokeile turkkilaista ruokaa kotimaisilla raaka-aineilla ja makumaailmalla. Hirven jauhelihaa saa ympäri vuoden hyvin varustettujen kauppojen pakastealtaista.

Hirvikebab

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg hirven jauhelihaa
  • 1-2  (150 g) sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl jauhettua maustepippuria
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl suolaa
  • 0 kg alumiinifoliota

Tarjoiluun

Sipulilisuke

  • 500 g puna- tai keltasipulia
  • 50 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 4-5  katajanmarjaa murskattuna
  • 2 rkl omenaviinietikkaa

Ohje

  1. Laita taikinalapa/ -koukku yleiskoneeseen. Lisää jauheliha, aivan pieneksi hakkelukseksi leikatut sipulit sekä mausteet.
  2. Anna koneen muokata jauhelihataikinaa hiljalleen n. 30 min. Tehoa tarvitset aluksi enemmän, jotta saat taikinan pyörimään yhtenä massapallona koneessa. Tämän jälkeen voit alentaa puoliteholle. Vaivaamisen aikana taikina tulee säikeenomaiseksi ja sillä saadaan kebablihalle ominainen tiivis rakenne.
  3. Jaa taikina kahtia. Nosta kumpikin pala kahden, reilunkokoisen folion päälle. Muotoile taikinasta vedellä kostutetuin käsin noin 22 cm:n pituiset, tasapaksut tangot.
  4. Kääri foliot tangon ympärille. Kierrä molemmista päistä "karkkimaisesti" erittäin kireälle, jolloin murekemassa tiivistyy ja napakoituu.
  5. Kypsennä uunin keskitasolla 100 asteessa n. 4 tuntia. Käännä rullia paistamisen puolivälissä.
  6. Voit poistaa rullista ylimääräisen nesteen tekemällä haarukalla muutaman piston folion läpi rullan toiseen päähän ja valuuttaa siitä nesteen pois.
  7. Kebablihan rakenne ja maut tiivistyvät, jos tarjoat sen vasta seuraavana päivänä. Anna tällöin lihan jäähtyä foliossa ja nosta sitten jääkaappiin.
  8. Leikkaa kebabliha ohuiksi lastuiksi. Kuumanna lastut nopeasti voissa pannulla. Tarjoa suolalla maustetun jogurtin ja sipulilisukkeen kanssa.

Sipulilisuke

  1. Halkaise sipulit ja leikkaa viipaleiksi.
  2. Kuumenna voi paistinpannulla, lisää sipulit, (sokeri,) suola ja murskatut katajanmarjat. Kuullota.
  3. Lisää viinietikka ja anna hetki kiehua, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.

Vinkki

Kebabrullan voi myös pakastaa. Laita folioon kiedottu kebabrulla pakastepussin sisään ja pakasta. Täytä pitaleivät kebablihalla, jogurtilla ja sipulilisukkeella. Viimeistele annokset muutamilla karpaloilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 103 kcal
Proteiini 11 g
Hiilihydraatti 2,6 g
Rasva 5,2 g
Tyydyttynyt rasva 2,5 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • alumiinifoliota
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search