Hirvikebab

Hirvikebab

16 h 25 min
keskitaso
109 kcal / 100g
3
3

Itsetehtyä kebablihaa? Kyllä! Kokeile turkkilaista ruokaa kotimaisilla raaka-aineilla ja makumaailmalla. Hirven jauhelihaa saa ympäri vuoden hyvin varustettujen kauppojen pakastealtaista.

Ainekset

8 annosta
1 kg
hirven jauhelihaa
1 - 2 (150 g)
sipulia
2
valkosipulin kynttä
1 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
jauhettua maustepippuria
1 tl
timjamia
1 tl
suolaa
alumiinifoliota

Tarjoiluun

1 prk (400 g)
¼ tl
suolaa

Sipulilisuke

500 g
puna- tai keltasipulia
50 g
2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
4 - 5
katajanmarjaa murskattuna
2 rkl
omenaviinietikkaa

Ohje

  1. Laita taikinalapa/ -koukku yleiskoneeseen. Lisää jauheliha, aivan pieneksi hakkelukseksi leikatut sipulit sekä mausteet.
  2. Anna koneen muokata jauhelihataikinaa hiljalleen n. 30 min. Tehoa tarvitset aluksi enemmän, jotta saat taikinan pyörimään yhtenä massapallona koneessa. Tämän jälkeen voit alentaa puoliteholle. Vaivaamisen aikana taikina tulee säikeenomaiseksi ja sillä saadaan kebablihalle ominainen tiivis rakenne.
  3. Jaa taikina kahtia. Nosta kumpikin pala kahden, reilunkokoisen folion päälle. Muotoile taikinasta vedellä kostutetuin käsin noin 22 cm:n pituiset, tasapaksut tangot.
  4. Kääri foliot tangon ympärille. Kierrä molemmista päistä "karkkimaisesti" erittäin kireälle, jolloin murekemassa tiivistyy ja napakoituu.
  5. Kypsennä uunin keskitasolla 100 asteessa n. 4 tuntia. Käännä rullia paistamisen puolivälissä.
  6. Voit poistaa rullista ylimääräisen nesteen tekemällä haarukalla muutaman piston folion läpi rullan toiseen päähän ja valuuttaa siitä nesteen pois.
  7. Kebablihan rakenne ja maut tiivistyvät, jos tarjoat sen vasta seuraavana päivänä. Anna tällöin lihan jäähtyä foliossa ja nosta sitten jääkaappiin.
  8. Leikkaa kebabliha ohuiksi lastuiksi. Kuumanna lastut nopeasti voissa pannulla. Tarjoa suolalla maustetun jogurtin ja sipulilisukkeen kanssa.
  9. Sipulilisuke

  10. Halkaise sipulit ja leikkaa viipaleiksi.
  11. Kuumenna voi paistinpannulla, lisää sipulit, sokeri, suola ja murskatut katajanmarjat. Kuullota.
  12. Lisää viinietikka ja anna hetki kiehua, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.

Vinkki

Kebabrullan voi myös pakastaa. Laita folioon kiedottu kebabrulla pakastepussin sisään ja pakasta.Täytä (graham)pitaleivät kebablihalla, jogurtilla ja sipulilisukkeella. Viimeistele annokset muutamilla karpaloilla.
Alkuun
Juusto-omenasalaatti jogurttikastikkeessa
20 min
Jälkeen
Tyrnijäädyke
12 h 35 min
Lisukkeeksi
Grahampitaleivät
1 h 42 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
109 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
5 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
36 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)