Hollandaisekastiketta ja paistettua lohta

Hollandaisekastiketta ja paistettua lohta

Hollandaisekastike on lyömätön klassikko. Kastikkeen pohjana on tiivis makuliemi. Käyttämällä huoneenlämpöistä voita onnistut varmasti ja voit nauttia kastikkeen kanssa rapeaksi paistettua lohta.

45 min
keskitaso
223 kcal / 100g
0
1

Ainekset4 annosta

4 annosta

Mausteliemi

3
salottisipulia
3 dl
valkoviinietikkaa
3 dl
kuivaa valkoviiniä
2
timjamin oksaa
10
kokonaista valkopippuria

Hollandaise

¾ dl
maustelientä
5
keltuaista
250 g
1
sitruunan mehu

Paistettu lohi

2 rkl
600 g
lohifileetä
tuoretta timjamia
½ tl
sormisuolaa
¼ tl
valkopippuria

Ohje

  1. Hienonna salottisipuli ja laita kattilaan. Lisää joukkoon valkoviini ja valkoviinietikka. Keitä mausteiden kanssa nesteen määrä puoleen. Siivilöi liemi talteen
  2. Sekoita 5 keltuaista ja 5 rkl maustelientä paksupohjaiseen kattilaan. Kypsennä liedellä hitaasti, koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes keltuaiset kypsyvät ja saostuvat.
  3. Jatka vispilällä sekoittamista ja lisää huoneenlämpöinen voi pieninä paloina pikkuhiljaa sekaan.
  4. Mausta lopuksi sitruunamehulla.
  5. Leikkaa lohifilee neljään osaan ja paista pannulla voissa timjamin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Tarjoile heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
223 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,5 g
Kalsium
21 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›