Iltapalapiiras kahdella täytteellä

Iltapalapiiras kahdella täytteellä

1 h 5 min
keskitaso
221 kcal / 100g
2
6

Suolainen piiras vie nälän mennessään iltapalana, vierasvarana, ruokaisena tuliaisena tai vapaapäivän lounaana.

Ainekset

8 annosta

Pohja

3 dl
sämpyläjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa
¾ dl
¾ dl

Juustotäyte

3
kananmunaa
150 g
2 dl
ripaus
jauhettua mustapippuria (1 maustemitallinen)
½ tl
suolaa
1 pieni
paprika
1 dl (35 g)
purjoa hienonnettuna
1 dl
persiljaa

Sienitäyte

2 - 3 dl
esikäsiteltyjä metsäsieniä , esim. suppilovahveroita
1 (200 g)
purjo
2 rkl
½ tl
suolaa
½ tl
jauhettua mustapippuria
1 prk (120 g)
2
kananmunaa
1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Yhdistä kuivat aineet. Lisää Oivariini ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele piirasvuoan (halkaisija /sisämitta 25 cm) pohjalle ja ylös reunoille.
  2. Nosta vuoka uunin alimmalle ritilätasolle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min. Valitse haluamasi täyte
  3. JUUSTOTÄYTE: Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää raastettu juusto, ruokakerma, pippuri, suola, paprika pieninä kuutioina sekä purjo ja persilja hienonnettuina.
  4. SIENITÄYTE: Laita hienonnetut sienet pannulle. Kuumenna hitaasti ja anna ylimääräisen nesteen haihtua. Hienonna halkaistu ja pesty purjo. Lisää Oivariini ja purjo. Kuullota. Mausta. Ota pannu levyltä ja anna jäähtyä. Lisää smetana, munat ja juustoraaste. Maista täytettä, lisää tarvittaessa suolaa.
  5. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle.
  6. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsä.

Vinkki

* Valmistele täyte ensin, niin saat sen heti esipaistetulle pohjalle ja piiraan takaisin uuniin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
221 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
15 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
180 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)