Itse tehty jogurtti

Itse tehty jogurtti

Jogurtin valmistaminen ei ole vaikeaa ja jogurtin makuun saa vaihtelua valmistamalla se eri jogurteista. Täyteläisyyttä ja paksuutta rakenteeseen saat käytäämällä maitojauhetta. Jogurttiseos tarvitsee hapattuakseen riittävästi lämpöä, joten lämpömittari on tarpeellinen väline jogurtin kotivalmistuksessa.

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 l
vettä
4 dl
2 dl

Lisukkeita

tuoreita marjoja
kuivattuja hedelmiä
pähkinöitä
chia-siemeniä
mysliä

Ohje

  1. Kuumenna vesi kannellisessa kattilassa 50-asteiseksi, mittaa lämpötila mittarilla.
  2. Sekoita keskenään maitojauhe ja jogurtti. Sekoita seos ensin pieneen määrään kuumennettua vettä ja sitten löysä seos loppuun veteen. Näin jogurttimassasta saa sileää. Sekoita hyvin.
  3. Laita kattilan päälle kansi ja aseta kattila 45-asteiseen uuniin tai muuhun lämpimään paikkaan. Anna seistä 6 h. Nosta jääkaappiin ja anna vetäytyä vielä yön yli.
  4. Nauti tuoreiden tai kuivattujen marjojen ja hedelmien, pähkinöiden, siementen tai myslin kanssa aamu- tai välipalaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
80 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
4 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
191 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)