Itse tehty suolainen jogurtti

Itse tehty suolainen jogurtti

24 h 20 min
helppo
55 kcal / 100g
1
2

Jogurttia on helppo tehdä myös itse. Tässä jogurttiannoksessa lisukkeina maistuvat makeiden marjojen ja hedelmien sijasta suolaiset lisukkeet. Itse tehdyn jogurtin voit myös korvata Valion maustamattomilla jogurteilla kuten kreikkalaisella tai turkkilaisella jogurtilla.

Ainekset

4 annosta

Jogurtti

1 l
1 ½ dl

Pinnalle esimerkiksi

esikeitettyjä kikherneitä tai paahdettuja pinjansiemeniä
retiisiä , kurkkua ja/tai kirsikkatomaattia
kivettömiä kalamata-oliiveja
tuoretta yrttiä
oliiviöljyä , mustapippuria

Ohje

  1. Kuumenna maito kattilassa 50 asteiseksi, käytä paistolämpömittaria. Nosta kattila liedeltä ja sekoita jogurtti tasaisesti maidon joukkoon. Peitä kannella ja anna seistä huoneenlämmössä 24 h.
  2. Anna jogurtin viilentyä jääkaapissa, jonka jälkeen se on valmista tarjottavaksi. Jogurtti säilyy n. 2 - 3 vrk jääkaapissa.
  3. Lisää jogurtin päälle haluamiasi lisukkeita.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
55 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
2 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
117 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)