Jalkapallokakku

Jalkapallokakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Jalkapallokakku

Jalkapallokakku

Jalkapallokakku on monen pienen futaajan suosikki juhlatarjoiluun. Kakun valmistaminen vaatii hiukan aikaa, mutta lopputulos ilahduttaa varmasti jalkapallokansan.

Valmistusaika

Työaika
1 h
hyydytys
12 h
Yhteensä
13 h

Vaikeustaso

Kokenut leipoja
11 arvostelu

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

4
munan kääretorttupohja (vihreällä elintarvikevärillä värjätty)

Kostutukseen

1 dl
½ rkl
vaniljasokeria

Dumlekastike

200 g
Dumle-makeisia
½ dl

Vaniljatäyte

2
liivatetta + 1 - 2 rkl maitoa
n. 2 rkl
sokeria
1 prk (200 g)
2 dl
( tippa
keltaista elintarvikeväriä )

Koristelu

100 g
2 dl
tomusokeria
1 - 2 rkl
vettä
500 g
valkoista sokerimassaa
100 g
mustaa sokerimassaa

Ohje

  1. Vuoraa pyöreäpohjainen (Ø 20 cm) kulho kelmulla. Leikkaa sokerikakkulevystä neljä ympyrää siten, että pohjalle tuleva levy on pienin ja kolme muuta suurenee vähitellen. Isoimman levyn tulisi olla kulhon suuaukon levyinen.
  2. Nosta pienin kakkulevy kulhon pohjalle paistopinta alaspäin. Kostuta levy vaniljasokerilla maustetulla maitojuomalla.
  3. Valmista täytteet: Mittaa kattilaan kerma ja Dumle-makeiset. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä hetki. Levitä kastiketta kakkupohjalle.
  4. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna maito kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata liivatteet maitoon. Sekoita liivateseos rahkan joukkoon. Nostele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Levitä täytettä levyn päälle. Arvioi määrä siten, että täytettä riittää yhtä paksulti kahteen levempään väliin. Nosta päälle seuraava levy, kostuta.
  5. Täytä kakun muut täytevälit samoin. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
  6. Koristelu

  7. Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmu.
  8. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään kulhossa. Notkista tarvittaessa tilkalla vettä. Levitä voikreemiä ohuelti kakun pinnalle ja reunoille paletin tai lastan avulla. Värjää loppu voikreemi vihreällä elintarvikevärillä ruohoa varten. Laita sivuun.
  9. Vaivaa valkoinen sokerimassa pehmeäksi. Kauli tomusokeroidulla pöydällä ohueksi ( 0,5 cm ) levyksi. Levy saa olla reilusti kakkua suurempi. Nosta levy kaulimen avulla kakun päälle. Sovita reunat sileiksi nostamalla massan reunaa ja suoristamalla samalla reunan kädellä. Käy koko reuna järjestelmällisesti läpi. Leikkaa pizzapyörällä tai veitsellä ylimääräinen reuna pois.
  10. Kauli musta sokerimassa ohueksi levyksi. Tee pahvista tai leivinpaperista kaava viisikulmiolle, jonka jokainen sivu on 4 cm. Leikkaa kaavan avulla levystä viisikulmioita. Liimaa jalkapallon tapaan mustat palat pallon pinnalle tasaisin välein elintarvikeliimalla tai vedellä. Tee halutessasi tikkaukset mustien palojen reunoihin, esim. hammastikulla.
  11. Pursota halutessasi nurmikko pallon reunaan vihreäksi värjätyllä voikreemillä. Käytä apuna ruoho/spaghettityllaa.
    Pursota halutessasi nurmikko pallon reunaan vihreäksi värjätyllä voikreemillä. Käytä apuna ruoho/spaghettityllaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
373 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.