Siirry sisältöön
Jalkapallokakku

Jalkapallokakku

Jalkapallokakku on monen pienen futaajan suosikki juhlatarjoiluun. Kakun valmistaminen vaatii hiukan aikaa, mutta lopputulos ilahduttaa varmasti jalkapallokansan.

Jalkapallokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4 munan kääretorttupohja (vihreäksi värjätty)

Kostutukseen

  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ½ rkl vaniljasokeria

Dumlekastike

  • 200 g Dumle-makeisia
  • ½ dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl

Vaniljatäyte

  • 2 liivatetta
  • 2 rkl sokeria
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
    Valio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 0 kg keltaista elintarvikeväriä tippa

Koristelu

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl tomusokeria
  • 1-2 rkl vettä
  • 500 g valkoista sokerimassaa
  • 100 g mustaa sokerimassaa

Ohje

  1. Vuoraa pyöreäpohjainen (Ø 20 cm) kulho kelmulla. Leikkaa sokerikakkulevystä neljä ympyrää siten, että pohjalle tuleva levy on pienin ja kolme muuta suurenee vähitellen. Isoimman levyn tulisi olla kulhon suuaukon levyinen.
  2. Nosta pienin kakkulevy kulhon pohjalle paistopinta alaspäin. Kostuta levy vaniljasokerilla maustetulla maitojuomalla.
  3. Valmista täytteet: Mittaa kattilaan kerma ja Dumle-makeiset. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä hetki. Levitä kastiketta kakkupohjalle.
  4. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna 2 rkl vettä tai maitoa kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata liivatteet nesteeseen. Sekoita liivateseos rahkan joukkoon. Nostele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Levitä täytettä levyn päälle. Arvioi määrä siten, että täytettä riittää yhtä paksulti kahteen leveämpään väliin. Nosta päälle seuraava levy, kostuta.
  5. Täytä kakun muut täytevälit samoin. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.

Koristelu

  1. Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmu.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään kulhossa. Notkista tarvittaessa tilkalla vettä. Levitä voikreemiä ohuelti kakun pinnalle ja reunoille paletin tai lastan avulla. Värjää loppu voikreemi vihreällä elintarvikevärillä ruohoa varten. Laita sivuun.
  3. Vaivaa valkoinen sokerimassa pehmeäksi. Kauli tomusokeroidulla pöydällä ohueksi (0,5 cm) levyksi. Levy saa olla reilusti kakkua suurempi. Nosta levy kaulimen avulla kakun päälle. Sovita reunat sileiksi nostamalla massan reunaa ja suoristamalla samalla reunan kädellä. Käy koko reuna järjestelmällisesti läpi. Leikkaa pizzapyörällä tai veitsellä ylimääräinen reuna pois.
  4. Kauli musta sokerimassa ohueksi levyksi. Tee pahvista tai leivinpaperista kaava viisikulmiolle, jonka jokainen sivu on 4 cm. Leikkaa kaavan avulla levystä viisikulmioita. Liimaa jalkapallon tapaan mustat palat pallon pinnalle tasaisin välein elintarvikeliimalla tai vedellä. Tee halutessasi tikkaukset mustien palojen reunoihin, esim. hammastikulla.
  5. Pursota halutessasi nurmikko pallon reunaan vihreäksi värjätyllä voikreemillä. Käytä apuna ruoho/spaghettityllaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 373 kcal
Proteiini 8 g
Hiilihydraatti 41,5 g
Rasva 19,2 g
Tyydyttynyt rasva 7,2 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • keltaista elintarvikeväriä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search