Jänispata

Jänispata

Kutsuuko jänismetsä, mutta herkullinen resepti uupuu? Eikä hätää, vaikka metsästäminen ei olisi sinua varten. Kaupan pakastealtaasta voit ostaa patavalmista jänistä, jolla pääset mutkatta jänispadan ääreen. Jäniksen liha on mietoa ja mureaa ja se muistuttaa lähinnä kananlihaa. Juureva pata maistuu siis koko perheelle.

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 ½ kg (1)
jänis paloiteltuna
1
iso sipuli
4
valkosipulin kynttä
4 vartta
tuoretta rosmariinia
4 vartta
tuoretta timjamia
2
porkkanaa kuutioituna
1
palsternakka kuutioituna
1
juuriselleri kuutioituna
1
fenkoli paloiteltuna
1 l
lihalientä
mustapippuria myllystä
ripaus
sormisuolaa
2 dl

Paistamiseen

Ohje

  1. Leikkaa jäniksestä jalat irti nivelen kohdalta veitsellä painamalla ja paloittele keskiosa neljään osaan.
  2. Ruskista lihapalat padassa voissa.
  3. Lisää hienonnettu sipuli, valkosipuli, yrtit ja juurekset sekä fenkoli. Kuullota hetki.
  4. Lisää liemi, mausteet ja kerma.
  5. Siirrä pata uuniin ja kypsennä 150 asteessa ilman kantta n. 2 h tai kunnes liha on mureaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
99 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
17 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›