Jänispata

Jänispata
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä

Jänispata

Kutsuuko jänismetsä, mutta herkullinen resepti uupuu? Eikä hätää, vaikka metsästäminen ei olisi sinua varten. Kaupan pakastealtaasta voit ostaa patavalmista jänistä, jolla pääset mutkatta jänispadan ääreen. Jäniksen liha on mietoa ja mureaa ja se muistuttaa lähinnä kananlihaa. Juureva pata maistuu siis koko perheelle.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
2 h
Yhteensä
2 h 30 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 ½ kg (1)
jänis paloiteltuna
1
iso sipuli
4
valkosipulin kynttä
4 vartta
tuoretta rosmariinia
4 vartta
tuoretta timjamia
2
porkkanaa kuutioituna
1
palsternakka kuutioituna
1
juuriselleri kuutioituna
1
fenkoli paloiteltuna
1 l
lihalientä
mustapippuria myllystä
ripaus
sormisuolaa
2 dl

Paistamiseen

Ohje

  1. Leikkaa jäniksestä jalat irti nivelen kohdalta veitsellä painamalla ja paloittele keskiosa neljään osaan.
  2. Ruskista lihapalat padassa voissa.
  3. Lisää hienonnettu sipuli, valkosipuli, yrtit ja juurekset sekä fenkoli. Kuullota hetki.
  4. Lisää liemi, mausteet ja kerma.
  5. Siirrä pata uuniin ja kypsennä 150 asteessa ilman kantta n. 2 h tai kunnes liha on mureaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
99 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›