Siirry sisältöön
Jauheliha-makaronilaatikko

Jauheliha-makaronilaatikko

Jauheliha-makaronilaatikko on suomalaisten perheiden lempiruokaa. Mehevöitä makaronilaatikkoa juustoraasteella tai tuunaa savukinkulla.

Jauheliha-makaronilaatikko

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pussi (400 g/7 dl) sarvimakaronia
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 400 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
  • 100 g savukinkkua suikaleina
  • 1 iso sipuli hienonnettuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl pippurisekoitusta
  • 1 rkl kirveliä
  • 3 kananmunaa
  • 1 l
    Valio Eila® maitojuomaa 3%
    Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
    Valio Eila® 3 % maitojuoma 1 l laktoositon
  • 1 pussi (150 g)
    Valio Emmental raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)
  • 1 paprika tai tomaatti

Ohje

  1. Aloita makaronilaatikon valmistaminen keittämällä makaronit suolalla maustetussa vedessä.
  2. Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa (Halutessasi saat lisämakua laittamalla pannulle myös savukinkkua). Lisää sipuli. Paista kunnes sipuli pehmiää. Lisää mausteet.
  3. Vatkaa munat maitoon.
  4. Yhdistä valutetut makaronit, jauhelihaseos ja n. 2 ½ dl juustoraastetta yhdessä isossa (n. 20 x 30 cm) tai kahdessa pienessä uunivuoassa. Kaada päälle munamaito.
  5. Leikkaa paprika tai tomaatti pieniksi kuutioiksi ja lisää pinnalle. Ripota makaronilaatikon pinnalle loppu juustoraaste.
  6. Paista makaronilaatikkoa uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa 50 min.
  7. Tarjoa makaronilaatikko puolukkasurvoksen tai ketsupin kanssa.

Vinkki

Katso vinkkivideo Mifu Välimeren makaronilaatikosta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 143 kcal
Proteiini 9 g
Hiilihydraatti 12,8 g
Rasva 6 g
Tyydyttynyt rasva 2,9 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search