Peltimakaronilaatikko

Peltimakaronilaatikko

Tapellaanko teillä, kuka saa eniten makaronilaatikon rapeaa kuorta? Pelitimakaronilaatikko on vastaus ongelmaan. Laakealla pellillä paistettuna makaronilaatikkoon saa enemmän rapeaa paistopintaa ja mukavana lisäyllätyksenä laatikko valmistuu nopeammin.

40 min
helppo
161 kcal / 100g
5
4

Ainekset4 annosta

4 annosta
400 g
sarvimakaronia
1 pkt (250 g)
Valio MiFU® jauhista
tai naudan jauhelihaa
1 rkl
1
iso sipuli
½ tl
suolaa
½ tl
pippurisekoitusta
2
kananmunaa
5 dl

KOKEILE LISÄKSI

½ - 1 prk (à 250 g)

Ohje

  1. Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada lävikköön. Huuhtele juoksevalla vedellä.
  2. Ruskista jauhis Oivariini rasvassa. Lisää hienonnettu sipuli. Paista kunnes sipuli pehmiää. Lisää mausteet.
  3. Yhdistä valutetut makaronit ja jauhisseos, kaada leivinpaperille uunipellille.
  4. Sekoita munat ja maito. Kaada pellille.
  5. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 20 min.
  6. Tarjoa peltimakaronilaatikko salaatin ja ketsupin kanssa.

Vinkki

Valuta makaronilaatikon pinnalle Valio Koskenlaskija® Ruokaa. Näin saat erityisen maukkaan ja mehevän makaronilaatikon.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
161 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Kalsium
215 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)