Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Peltimakaronilaatikko

Tapellaanko teillä, kuka saa eniten makaronilaatikon rapeaa kuorta? Pelitimakaronilaatikko on vastaus ongelmaan. Laakealla pellillä paistettuna makaronilaatikkoon saa enemmän rapeaa paistopintaa ja mukavana lisäyllätyksenä laatikko valmistuu nopeammin.

Peltimakaronilaatikko
Peltimakaronilaatikko

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g sarvimakaronia
  • 1 pkt (250 g)
    Valio MiFU® jauhista
    Valio MiFU® jauhis on helppo ratkaisu pääruuanlaittoon. Valio MiFU® jauhis Original on miedosti maustettu ja…
    Valio MiFU® e250 g jauhis Original laktoositon
  • Voit kokeilla myös:
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 iso sipuli
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl pippurisekoitusta
  • 2 kananmunaa
  • 5 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

KOKEILE LISÄKSI


Ohje

  1. Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada lävikköön. Huuhtele juoksevalla vedellä.
  2. Ruskista jauhis Oivariini rasvassa. Lisää hienonnettu sipuli. Paista kunnes sipuli pehmiää. Lisää mausteet.
  3. Yhdistä valutetut makaronit ja jauhisseos, kaada leivinpaperille uunipellille.
  4. Sekoita munat ja maito. Kaada pellille.
  5. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 20 min.
  6. Tarjoa peltimakaronilaatikko salaatin ja ketsupin kanssa.

Vinkki

Valuta makaronilaatikon pinnalle Valio Koskenlaskija® Ruokaa. Näin saat erityisen maukkaan ja mehevän makaronilaatikon.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 163 kcal
Proteiini 9,2 g
Hiilihydraatti 19,4 g
Rasva 5,1 g
Tyydyttynyt rasva 2,4 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search